26 januari 2019

Trump backar


President Donald Trump meddelade i går att man nått en tillfällig överenskommelse för att avsluta den längsta regeringsstängningen i USAs historia.

En dag efter att Senaten avvisat konkurrerande förslag  och problem uppstått på olika ställen i landet sade Trump  att det var dags att avsluta det hela trots att han en dag tidigare sagt att han inte skulle ge sig.
Avtalet innefattar en treveckors förlängning av statlig finansiering till och med den 15 februari och ett avtal om att fortsätta förhandlingarna om gränssäkerhet, inklusive debatten om muren. 
Federala anställda  kommer att få lön för den tid de avstängda.
"Jag kommer att se till att alla anställda får tillbaka pengarna mycket snabbt - eller så snart som möjligt.

Beslutet kom efter att tre stora flygplatser på östkusten rapporterade förseningar och problem på grund av att obetald personal stannade hemma och kallade sig sjuka.

Trumps helomvändning kom bara en dag efter att White House deklarerat att alla tillfälliga finansieringsåtgärder “skulle bara fungera om det innebär en stor summa pengar för muren.

Det finns ingen garanti för att detta inte kommer att resultera i en ny avstängning när den nya finansieringsåtgärden löper ut.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.