28 januari 2019

Trumps Venezuela-Fiasko


Förra veckan meddelade president Trump att USA inte längre skulle erkänna Nicholas Maduro som president för Venezuela och i stället förklara chefen för national assembly, Jose Guaido, som president.
USA stöder således en regimförändring. Men vad som länge varit en dröm för neocons kan visa sig bli en mardröm för president Trump.

Varför förklarade Trump att den venezuelanska presidenten inte längre var presidenten?
Enligt statsdepartementet agerade administrationen för att hjälpa till att upprätthålla den venezuelanska konstitutionen. Om de bara var så angelägna att upprätthålla vår egen konstitution!

Det är ironiskt att en president,  som har spenderat de första två åren av sin presidenttid i en kamp mot anklagelser att ett främmande land medverkat i USA: s val,  nu inte bara gör en helomvändning, utan faktiskt kräver rätten att namnge ett främmande lands president!
  Hur skulle vi reagera om kineserna och ryssarna beslutade att president Trump inte upprätthåller USA: s konstitution och förklarar att Nancy Pelosi är president istället?

För bara fyra månader sedan sade president Trump i FN: "Jag respekterar rätten för varje nation i detta rum att införa sina egna tullar, övertygelser och traditioner. Förenta Staterna kommer inte att beordra hur man bor eller arbetar eller vad man tror på.  Vi ber bara att ni hedrar vår suveränitet i gengäld. "

Tyvärr verkar det som om det bara var tomma ord. Vi vet genom Irak, Libyen, Syrien, etc. att detta inte kommer sluta bra för president Trump. Eller för USA. Vi måste lämna Venezuela i fred!

Läs mera här om vad Ron Paul har att säga

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.