24 januari 2019

Vänsterns älskling

Alexandria Ocsaio-Cortez (AOC) gör sin runda i TV-kanalerna.
I förra veckan blev hennes bil stulen och när polisen frågade henne om hon kunde beskriva tjuven svarade hon att hon varit alltför upptagen med att notera numret på registreringsskylten.

Bland de senaste dumheterna hon kläcker ur sig är att miljardärer är omoraliska- att det är omoraliskt att vi har ett ekonomiskt system som tillåter miljardärer att existera.

Hur blir någon miljardär? Stjäl de från de fattiga? Det skulle kanske fungera men ta väldigt lång tid. Det sätt på vilket de flesta blir rika, förutom genom arv,  är att de utvecklar en bra affärsmodell och deras företag växer tills de blir miljardärer.
I processen skapar de miljontals miljoner jobb.Jag tycker också att det är fel att en stor majoritet av landets medborgare inte har en lön som de kan leva på. Jag tycker att det är fel att du kan arbeta 100 timmar och inte ha mat till dina barn.”

Hon säger också att världens ände är nära om inte regeringen spenderar lika mycket pengar på att stoppa klimatförändringar som de spenderade på andra världskriget:

  "Millennials och Gen Z och alla de som kommer efter oss ser det - världen kommer att gå under om 12 år om vi inte gör något för att hantera klimatförändringar. [Den] största frågan, det största problemet är hur ska vi betala för det? - och det är liksom ett krig, det här är vårt andra världskrig. "

Det här är alarmerande, inte för att en person tror att världen håller på att gå under, att det ständigt fluktuerade klimatet är ett problem i samma skala som ett världskrig,  eller att federal byråkrati kan styra klimatet.
Vad som är alarmerande är att så många människor som har makt över oss, faktiskt kan tro på dessa hysteriska klyschor.

   En opinionsundersökning bland Democrats visar att 74 % av dem skulle kunna tänka sig att rösta på henne om hon vill bli president - 17% säger att de absolut skulle göra det. Tack och lov är hon för ung - man måste vara 35 år för att vara valbar.

Det är lätt att tro att hon inte menar vad hon säger om klimatet. Att ingen skulle kunna väljas till Congress som är så okunnig att hon tror att världen snart kommer att gå under om inte regeringen spenderar $ trillioner på väderkvarnar?  Att hon bara blev lite ivrig?  Gissa igen:

För tolv år sedan släppte den självutnämnde vetenskapsmannen Al Gore sin prisbelönta film "An Inconvenient Truth" på Sundance Film Festival.
Gore varnade Sundance-publiken, "Den globala uppvärmningen håller på att förstöra vår ekologi och vårt sätt att leva."
I januari 2006 påstod Al Gore att ”inom de närmaste tio åren, kommer världen att nå en punkt utan återvändo" och en sann planetär nödsituation" på grund av global uppvärmning.
Här är 8 direkta förutsägelser från filmen som aldrig hände - eller ens kom i närheten.

Den globala uppvärmningen är inte bara en ideologi; Det är en kult - på vansinnesnivå.

PS. Nämnde jag att hennes bil blev stulen?

5 Kommentarer:

Berit sa...

Sarah Sanders, WH press-sekreterare säger att de lyssnar inte på någonting som AOC säger.
(Fox News)

Anonym sa...

Berit,
det är bara att konstatera: AOC är helt enkelt lite dum i huvudet.

Vi har nu uppfostrat en generation, som i stort sett fått allting gratis. Hela tonårsrummet är överfullt av fantastiska prylar, som de leker med. Varför skall det inte bara fortsätta att vara så? Om man inte har råd - som vi ibland sade till våra barn, när de var små - så var det ju bara att gå till sedelautomaten och hämta ut pengar.
För övrigt så tror jag att AOC under de närmaste åren kommer att hinna med att säga så mycket grodor att hon snart kommer att vara förbrukad.
/SB

elina sa...

Jag är absolut säker på att klimatet är föränderlig. Nu är det svinkallt. Kallaste på länge. Jag är säker på att vi så småningom utplånas. Miljön är vårt ansvar men det har ju helt försvunnit från agendan när självutnämnda "Jesus" flyger runt i sina privatplan och hackar vanligt folk som äter biff på fredag. Vi är för många, vi slösar med resurserna, vi skräpar ner. Börja där. Men det är finare att frottera sig med varandra och visa hur god man är.

Anonym sa...

Än så länge är det nog socialisterna som lyckats bäst med att plundra de fattiga. Venezuela är det senaste exemplet

Berit sa...

AOC, "ekonomiskt geni"
https://www.youtube.com/watch?v=t_TYZ6VRNNg&feature=youtu.be

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.