08 januari 2019

Vem dödade Den Gyllene Staten?


Tio miljoner kaliforniabor har flytt under de senaste 25 åren.  När min familj bodde där 1944-45 översvämmades staten av människor från Oklahoma och Arkansas - det var landet för nya möjligheter.  Nu lämnar deras barnbarn platsen.

Om du tror att svaret på fattigdom, uruselt utbildningssystem,  våld, ruinerande pensionsfonder är höjda skatter, då är Kalifornien en lektion för dig. Vem dödade den gyllene gåsen och den gyllene staten?

Kännetecknet för allt vänstertänkande - självgodhet

“…bland de nya kännetecknen för Kaliforniens mentalitet är förnekelse och själv-rättfärdigande,  och att det är svekfullt att notera att en fjärdedel av landets hemlösa befolkning sover på Kaliforniens gator, eller att våldsbrottsligheten är 20 procent högre i Kalifornien än det nationella medeltalet, eller att San Francisco rankar nr 1 per capita bland landets största städer, vad gäller egendomskriminalitet"

Kaliforniens kustområden påminner om feudal-Europa - bara rikare.

"Så det finns en separat Kalifornia-stat,  en välståndsherrgård. Och det är förmodligen det rikaste stads-området i världen,  eller hellre i civilisationens historia - fördelarna är dess geostrategiska läge, lång kust, väder, klimat, berömda universitet och högteknologiska industrier. 
Innehavarna har disponibel inkomst och fritid för att leva aristokraternas liv - och gör det om man ser på deras livsstilsval, resor, anställt tjänstefolk och tillhörigheter. "

Läs Victor Davis Hanson

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Och jag som övervägde att bosätta mig i Kalifornien 1961. Vilken tur att kunna hålla sig undan. Men mot dårar kämpar vi vanligtvis förgäves, de måste självdö.
Såg den nya guvenören Gavin Newsom, ser ut och hörs som en katastrof.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.