23 februari 2019

Ingen Mueller-rapport nästa vecka


CNN var som vanligt ute och cyklade när de rapporterade att Special counsel Robert Mueller var klar med sin undersökning och redo att offentliggöra den.
Det är inkorrekt,” säger en talesman för  Justice Department. Man anger inte när rapporten kommer att släppas, men de flesta observatörer tror att det är nära förestående.

Slutrapporten kommer sannolikt att säga att man inte hittat någon “samverkan med Ryssland” och inte heller någon brottslig konspiration mellan Donald Trumps 2016-kampanj och Kreml.
Men oavsett vad Mueller kommit fram till är det inte slut än. Trumps fiender ger sig inte.

Ryss-undersökningen har dragit igång andra federala, stats- och kongressutredningar i praktiskt taget alla aspekter av Trumps liv - företaget som bär sitt namn, kampanjen som gav honom White House,  invigningen som firade hans osannolika seger och den administration som han leder för närvarande från Oval Office.

Åklagare i Manhattan, Brooklyn, Washington och Virginia drar i alla de trådar som FBI har lagt ut under två års tid.  Juridiska problem, och eventuellt ytterligare anklagelser mot Trumps vänner och assistenter, kommer sannolikt att hänga som ett moln över honom under resten av hans tid som president.
Förutom de 34 personer som redan åtalats av Mueller,  påstås det att andra brott har upptäckts inom andra åklagarmyndigheter.

Rysslandsundersökningen har också skapat oväntade ledtrådar, särskilt från Cohen, Trumps tidigare advokat och New Jerseys fd. guvernör Chris Christie säger:  “Mueller-undersökningen är inte presidentens största problem.  Utredningen från Southern District of New York  har alltid varit mycket farligare." 


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.