14 februari 2019

Regn-skatt


Skattebetalarna i New Jersey är upprörda över den kommande "regnskatten" som lades fram av statens lagstiftare den 31 januari och som nu är klar för Dem-guvernör Phil Murphys underskrift.

New Jersey är redan en av de högst beskattade staterna i USA.  År 2016 var den enskilda inkomstskatten per capita $ 1 488, den sjunde högsta i landet. De har också den högsta fastighetsskatten i landet. 

Nu kommer New Jersey-borna också att tvingas betala skatt på regnvatten och man kan undra var det kommer att sluta. Blir nästa steg en skatt på luft?
"Varje gång man tror att det inte finns något kvar att beskatta, kommer de på något nytt,” (Hal Wirths (R-Morris-Sussex) under en debatt om åtgärden.

Regnskatten, som i stor utsträckning stöds av Dems. och motarbetas av Reps. skulle göra det möjligt för städer och kommuner att inrätta sina egna dräneringssystem för regnvatten. 
   Dessa nyskapade avdelningar av lokal byråkrati kommer att ha befogenhet att ta ut en avgift från fastighetsägare, baserad på den mängd ytor som de äger men som inte släpper igenom regnvatten (typ  parkeringsplatser och asfalterade infarter).

 Logiken bakom detta är att de ytor som inte släpper igenom vatten skapar avrinning när det regnar och att avrinningen blir förorenad under sin väg till de lokala avloppen, och sedan vidare till statens vattenvägar.
   Intäkterna som genereras av dessa skatter skulle användas för att uppgradera statens dräneringssystem och rädda statens redan förorenade vatten från ytterligare föroreningar (fast staten kommer att lägga beslag på 5% av alla intäkter för andra ändamål).

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.