07 februari 2019

Svart på Vitt, Pocahontas är avslöjad

I en rapport som publicerades strax före president Trumps tal till nationen, avslöjade Washington Post att de hade hittat ett dokument där Elizabeth Warren registrerat sig som “American Indian” i advokatföreningen i Texas i mitten av 1980-talet. 
Elizabeth Warren siktar på att bli Democrats presidentkandidat 2020 och har,  för att dra fördelar av minoritets-status,  påstått att hon är indian, vilket visade sig vara en stor lögn som avslöjades genom ett DNA-test förra året.


Registreringskortet listar Warrens namn, kön och adress för University of Texas Law School i Austin, där hon arbetade på den tiden. 
På raden för "ras” skrev Warren: "American Indian." Samtidigt lämnades rader för "National Origin" och "Physical Disability" tomma.
WaPo förklarar att ”kortet är viktigt" för det är första gången som Warren “direkt hävdade identiteten.
En talesman för Warren sade att hon var ledsen för att hon ”inte varit mer uppmärksam på detta, när hon var yngre och för att hon seglat under falsk flagg och kallat sig indian under mer än 20 år.”

Warren hade också sin etnicitet ändrad till indian från “white" i december 1989 medan hon arbetade för UPenn, två år efter att hon anställdes. Hon kallade sig också indian när hon började arbeta på Harvard Law School 1995.

I oktober förra året målade Warrens in sig i ett hörn och måste offentliggöra DNA-resultatet, vilket visade att hon har en försumbar nivå av indianskt arv (möjligen så lite som 1 / 1.024 infödd)  medan hennes lurendrejeri upprörde ledarna av Cherokee-stammen, som noggrant kontrollerar processen som krävs för att bli medlem av stammen.
Warrens ursäkt för lögnen har inte enhetligt accepterats -  det finns fortfarande några som vill se en ärligare och uppriktigare ursäkt från Warren.

Det återstår att se om detta räcker för att stoppa hennes president-ambitioner, men en sak är säker, president Trump kommer att ha roligt med det.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.