03 februari 2019

Vi bygger vår egen mur!


Det började som en online-insamling för att ge president Donald Trump pengar att bygga en gränsmur och nu har det förvandlat till en stiftelse vars medlemmar lovar att att själva bygga muren.

Kampanjen "We The People Will Build the Wall”, som skapades i december av veteranen Brian Kolfage,  har nu mer än 20 miljoner dollar. Kampanjen har fått nästan 350 000 donationer trots många protester från motståndare.

Kolfage och andra Trump-supportrar har nu organiserat ett ideellt företag, WeBuildtheWall Inc. och dess styrelse tillbringade förra veckan i södra Texas där de träffade markägare längs gränsen.  Gruppens förhoppning är att de kommer att tillåta privat byggande på sina marker.

Det finns juridiska och miljömässiga hinder i södra Texas som kan skapa hinder även om regeringen har befogenheter att lägga beslag på mark för nationell säkerhet.
Många markägare, som var ointresserade för fem-sex år sedan, har nu ändrat inställning och är villiga att ge upp landområden.

US Customs and Border Protection bygger för närvarande 33 miles (53 kilometer) av nya stängsel och murar i Rio Grande Valley. Konstruktionen finansierades av Congress i mars förra året.  Hittills har regeringen godkänt 14 miles (22,5 kilometer) för totalt 313 miljoner dollar, vilket är cirka 22 miljoner dollar per mile.

Den genomsnittliga kostnaden för en mile, byggd av regeringen, överstiger vad kampanjen har samlat in.
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.