08 mars 2019

Absolut vansinnigt


 Högsta domstolen i British Columbia, Kanada har bestämt att en 14-årig flicka ska få testosteron-injektioner utan föräldrars medgivande.
Domstolen förklarade också att "Försök att övertyga [Maxine] att överge behandlingen för könsdysfori; att adressera [Maxine] med det namn hon fick vid födelsen;  att hänvisa till [Maxine] som en flicka eller med kvinnliga pronomen; ; ska anses som misshandel enligt familjerättslagen.

Maxine * har uppmuntrades av sin skolrådgivare i BC: s Delta School District att identifiera sig som en pojke i sjunde klass.  När Maxine var 13 år bestämde Dr Brenden Hursh och hans kollegor vid BC Children's Hospital att Maxine bör börja ta testosteron-injektioner för att utveckla ett mer maskulint utseende.

Maxines mor var villig att stödja hormoninjektioner men hennes far Clark * var oroad över de permanenta effekter som könshormoner kan ha. Han misstänkte också att hans dotters psykiska problem kan vara mera än en följd av hennes könsdysfori, så han bestämde att det skulle vara bättre för henne att vänta tills hon var äldre innan hon inledde någon oåterkallig behandling.

Men Dr. Hursh informerade pappa Clark att han skulle börja med injektioner på grundval av vad Maxine ensam bestämde och hävdade att han hade rätt att göra det enligt BC Infants Act.

Clark vände sig till domstol för att förhindra detta men en domare bestämde att Maxine har rätta att ge sitt samtycke till medicinsk behandling för “köns-förvirring”“, oberoende av föräldrarnas åsikter. 

Pappa Clark är mycket besviken över domstolens beslut:  "Regeringen har tagit över mina rättigheter som förälder. De använder [Maxine] som om hon är en marsvin i ett experiment ... Kommer BC Children’s Hospital att vara där om 5 år när hon inte vill vara man längre ? Nej de bryr sig inte. De vill bara ha siffror. "

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.