04 mars 2019

Fler hinder i vägen


President Donald Trumps har det inte lätt. Hans relation till Congress försämrades i söndags när den GOP-kontrollerade senaten och House-Dems. signalerade att de vill ha en undersökning om presidenten har rätta att förklara att förhållandena vid gränsen kan kallas en nödsituation eller om det är missbruk av hans makt.

Hela situationen varslar om att han har en jobbig tid framöver och att han kom hem tomhänt från Nordkorea och att hans personliga advokat kallar honom kriminell,  förbättrar inte saken.

Bakslaget på Trumps Nödsituation,  som The House redan har röstat för att utmana, kom i form av ett rapporterat beslut av Kentuckys senator Rand Paul (R) som blev den  fjärde senatorn som ställde sig på Democrats sida för att upphäva Trumps deklaration. Det kommer att räcka,  förutsatt att alla Dems. stöder det.

Det gjorde Trump arg och han sade att han kommer att inlägga veto mot åtgärden.  Han säger att nöddeklarationen gör att han kan använda pengar från militären och andra regeringsprogram för att bygga en mur.
Inget av partierna verkar kunna komma upp med en egen veto-säker majoritet men motståndet mot Trumps kampanjlöfte att bygga en gränsmur är en svidande tillrättavisning  från hans egen parti.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Misstänker att, vid rätt tidpunkt och situation, kommer POTUS att ta fram den 'stora hammaren' och slå galningarna i huvudet med... We will see... ;)
Mvh Kurtan

Anonym sa...

Berit,
jag är mest besviken på Rand Paul. Han är intelligent och borde förstå bättre.
/SB

Berit sa...

Rand Pauls förklaring:
"Jag kan inte rösta för att ge presidenten extra konstitutionella befogenheter”.
”Jag kan inte rösta för att ge presidenten befogenhet att spendera pengar som inte har tilldelats av Congress.”


Anonym sa...

Och hur ser det ut i kongressen? Hur många av kongressens medlemmar är utsatta för lobbyisternas attacker? Hur kan det komma sig att t. ex. Maxine Waters bor så lyxigt? Det kan väl ändå inte förklaras med den lön som hon fått genom åren utan har helt andra förklaringar.
Vem är det som utsätts för maktmissbruk idag? Är det presidenten och honom närstående eller är det i stället så att han utsätter kongressen för sitt maktmissbruk? Rand Paul kan inte skilja mellan huvudsak och bisak - men det ser naturligtvis fint ut att hänga upp sig på "principer". Den amerikanska kongressen är nedlusad av korrumperade politiker. Det amerikanska folket däremot är inte korrumperade på samma sätt - och de har valt president Trump för att han skall lösa vissa viktiga problem. Och han är faktiskt överbefälhavare.
/SB

Berit sa...

Trots detta, eller kanske tack vare, är Trumps popularitets-siffror lika höga som när han valdes och i flera undersökningar högre.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.