27 mars 2019

Ingen anständighet?


Jussie Smollett åtalades på 16 olika punkter, bl.a för att ha ljugit om ett hatbrott. 
 Han hävdade att han attackerats av två maskerade män, när han var på väg hem sent en kväll.  Smollett påstod  att männen ropade: "Detta är MAGA-land" -samtidigt som de misshandlade honom och ropade rasistiska anti-gay -glåpord.

Chicago-polisen fann sedan de två männen som visade sig vara bröder - Ola och Abel Osundairo - som betalats med en check från Smollett. Brödernas advokat, Gloria Schmidt, sade att Smollett “bedrog” och "utnyttjade" Osundairos från "en förtroendeposition".

Åklagarna i staden Chicago släppte sedan alla kriminella anklagelser.

Chicagos borgmästare Emanuel var mycket upprörd över att fallet tagits bort fullständigt och han kallar det “vittvätt av rättvisan” och att Smollett är "en person som sluppit undan utan att ta moraliskt ansvar för fel och handlingar. "
En person som utnyttjar “hat-lagarna” för att avancera sin karriär.”

Det spekuleras vilt i dag om varför anklagelserna släppts och borgmästaren säger att  det ”skickar ett tydligt budskap om att om man har inflytande och makt, kommer man att behandlas på ett sätt, och om man inte har det kommer man att behandlas på ett annat sätt. ”
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.