11 mars 2019

Nu är det bara 10 år kvar


När Alexandria Ocasio-Cortez gnäller om att världen kommer att gå under om 12 år om vi inte vidtar allvarliga åtgärder för att förhindra det, är det många människor som skrattar, men jag slår vad om att ni inte skrattar om ni läser denna artikel från Associated Press:

    Noel Brown, chef för New York-kontoret för FN: s miljöprogram, säger att regeringar har ett 10-årigt fönstret när de kan stoppa växthuseffekten innan den blir omöjlig att kontrollera.

    När uppvärmningen smälter polarisarna kommer havsnivån att stiga med upp till tre meter - tillräckligt för att dränka Maldiverna och andra ö-nationer, om utvecklingen inte vänds inom ett decennium, sade Brown i en intervju på onsdagen.
     Och vi kommer inte bara att drunkna - vi kommer att svälta också.
Ett ändrat klimat kommer att ge oss tillbaka 1930-talets Dust Bowl, torka och missväxt.
Orsaken till den väntande katastrofen är att ”koldioxid väller in i atmosfären på grund av människors användning av fossila bränslen.

Okej, låt oss inte gripas av panik. Vi måste agera metodiskt. För det första måste vi förbjuda alla flygresor och kor, enligt Green New Deal. Därefter begränsar vi användningen av bilar till viktiga tjänstemän.
Massiva kolskatter kommer att krävas, så höga att människor slutar värma sina hem. Vi kan spendera pengar på att bygga om varje enskild byggnad i Amerika så att de blir mer effektiva.
Men vi måste skynda oss; klockan tickar. Vi har barnen att tänka på!

Vänta lite - jag ser just att den här artikeln är daterad juni 1989, innan AOC ens var född.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.