27 mars 2019

Så pinsamt


Ingen Democrat röstade för Green New Deal!

Senatens majoritetsledare McConnell försökte tvinga Democratic party’s  presidentkandidater att visa sin rätta färg genom att rösta om vansinneslagen, men inte en enda democrat röstade för klimatförändrings-förslaget.
Omröstningen blockerades sent på tisdag med ett resultat av  0-57.
 43 Dems.  röstade bara "närvarande", däribland senatens halvdussin presidentkandidater, för att stoppa GOP-manövern och, som Bloomberg uttryckte det, "köpa tid att bygga upp sina kampanjpositioner. "

Röstningen var den första av många försök av Republicans att tvinga de socialistiska anhängarna av Green New Deal att hamna i rampljuset och hantera allmänhetens granskning.
Förslaget - för det mesta en samling mål för att mildra klimatförändringen snarare än en helt planerad handlingsplan - som enligt vissa skulle kosta över 100 trillioner dollar och skulle kräva ett skyfall av pengar (även känt som "MMT), har blivit en favoritmål för kritik av McConnell och Republicans, sedan nykomlingar som Alexandria Ocasio-Cortez i New York och senator Ed Markey of Massachusetts presenterade det i februari.

"Jag är mycket glad över att det amerikanska folket kommer att få möjlighet att lära sig exakt vad var och en av deras senatorer står för vad gäller denna radikala, socialistiska övertygelse som vänder upp och ner på hela den amerikanska ekonomin", sade McConnell före omröstningen.

Den möjligheten gick om intet när 43 Dems. tog den enkla vägen ut istället för att uttrycka sitt stöd för det löjligaste förslaget i den socialistiska historien .

Även de sex Dem.- presidentkandidaterna, inklusive Cory Booker i New Jersey, Elizabeth Warren i Massachusetts, Kamala Harris i Kalifornia, Kirsten Gillibrand i New York, Bernie Sanders i Vermont och Amy Klobuchar i Minnesota, röstade alla närvarande.

Än så länge har kandidaterna för D-nomineringen generellt inte presenterat specifika förslag.
Senator Cory Booker i New Jersey har kallat Green New Deal “djärv, och senator Kamala Harris i Kalifornien har sagt att det är "en investering" som är värd kostnaden.
Senator Amy Klobuchar i Minnesota beskrev det lite mindre entusiastiskt, som en “strävan” för att hantera klimatförändringen.

Strax efter vad som har kallats “Trumps bästa dag”- den dag när han inte längre har samverkade konspirationsteorier hängande över sig  -  träffade han Senaten-republicans  och enligt Lindsey Graham sade presidenten om Green New Deal, "Se till att ni inte dödar det för mycket för att jag vill ställa upp  emot det  2020.”


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.