03 mars 2019

Störst , Värst och B(ä)est


“The Grizzly “ skakade om bland professionella brottare i förra veckan när han anlände som en ny utmanare.
Han väger 400 kg och har 25 cm. långa klor.  Han kallar sig" Grizzly "och han är större och starkare än någon annan brottare jag stött på", sa brottare Seth Rollins från sitt sjukhusbädd efter ett kortvarigt möte med den massive motståndaren.

Han föddes i Alaska som en grizzly men bestämde sig för att identifiera sig som människa och är därför en trans-grizzly.  Tillsammans med sin nya identitet förverkligar han nu sin dröm om att bli världsmästare i brottning.
"Grizzly har sagt att de pronomen han föredrar är  han/ hans / honom/människa så vi ska respektera det", säger A.J. Styles, som vrider sig i smärta när doktorer försöker räta ut hans ryggrad - ett annat offer för Grizzly's styrka.

"Det är väldigt inspirerande att se någon omfamna sitt sanna jag och segra,  inte bara i den sport som de älskar, men också över sina egna  identitets-problem,  sade brottaren Randy Orton strax innan han fick båda sina ben amputerade. "

Det skulle kunna vara sant, eller hur?

I Holland är en trans-gender man, 44 år gammal,  “ute och cyklar” och vinner professionell cykling över alla flickor. Han är säkert stolt över det.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
detta kommer att förstöra all kvinnlig idrott och bromsa alla ambitioner hos kvinnor att överhuvudtagt syssla med elitidrott.Först då kommer det att bli en motreaktion. Fast det dröjer nog. Det finns fortfarande för många dumbommar.
/SB

elina sa...

En gång i året hade skolorna i min hemstad en skidtävling för alla barn i klass 4-6, 10 kilometer. Jag blev 12 och bäst av flickor, gick på klass 5 då. Jag var så stolt. Alla andra tävlingar var delade enligt kön.

Kanske borde vi köra alla tävlingar, även OS, så jämlikt?

Berit sa...

Undrar hur de tänker lösa detta för män och kvinnor är ju helt lika, eller hur.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.