29 mars 2019

Trump tänker stänga gränsen nästa vecka


President Trump tweeted tidigare idag att han planerar att stänga åtminstone en del av gränsen mellan USA och Mexiko nästa vecka i ett försök att tvinga Mexiko att vidta åtgärder och stoppa invandrarna.
 Eftersom de ekonomiska konsekvenserna kommer att vara allvarliga är det klokt att ge en varning så att alla kan förbereda sig:
Trump har hotat att stänga gränsen tidigare. I december, under den partiella regeringsstängningen sade han också att han skulle stänga gränsen om democrats inte gick med på att finansiera byggandet av hans mur.

     Gränsen stängdes inte och regeringsstängningen avslutades med att Congress avsatte en löjlig bråkdel av pengarna till den mur som Trump önskade.

     Arresteringar längs södra gränsen har ökat de senaste månaderna. Gränsagenter har snart häktat 100 000 personer enbart denna månad - mer än hälften av dem är familjer med barn.
(mera här)

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.