25 april 2019

Sedan 2016 har 1.4 miljoner förlorat sin sjukförsäkring


Antalet oförsäkrade har ökat med 1,4 miljoner från 2016 till 2018, enligt en rapport förra veckan från Congressional Budget Office.  Vänstern skyller naturligtvis på Trump-administrationen och menar att man saboterat Obamacare.

Men uppgifterna i rapporten - som släpptes samma dag som Mueller-rapporten kom ut (tillfällighet??)  - ignorerades i stor utsträckning, men siffrorna berättar en helt annan historia.

Hela ökningen av antalet oförsäkrade under de senaste två åren,  är ett resultatet av den enorma mängd regler och förordningar som Obamacare orsakat.    Enligt Dept. Health and Human Services fördubblades försäkringspremien för individuella försäkringar från 2013 till 2017. De ökade igen 2018.

För de som är berättigade till Obamacare-subventioner var höjningarna ovidkommande. Vad de måste betala  förändrades inte mycket, och i många fall betalar de nästan ingenting.
Men för de miljontals medelklassamerikaner som betalar för sina försäkringar och inte är berättigade till subventioner, har resultatet blivit ekonomiskt förödande.

Issues and Insights

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Kallar man inte det Obama åstadkommit för stöld av rättigheter, rätten att ha sin egen sjukförsäkring?
I det genomkorrupta Sverige har medborgarna "tvingats" sälja sitt LIV och sin EGENDOM till socialisterna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.