29 april 2019

Surt sa' räven


President Trump vände sig emot Fox juridiska analytiker Andrew Napolitano, efter att denne utfärdat skarp kritik av presidentens handlingar som skisseras i Robert Muellers rapport. Napolitano kallar Trumps agerande  "omoraliskt, brottsligt, oförsvarlig och fördömande".

Trump tweetade: ”Tack till den strålande och högt respekterade advokaten Alan Dershowitz för att han kullkastade de mycket dumma, rättsliga argumenten från Domare Andrew Napolitano,"

Dershowitz sade på Fox News på lördagen att han inte var överens med Napolitano om att Trump skulle ha hindrat rättvisan genom att ingripa i advokat-utredningen.
"Det kan inte vara ett “hinder för rättvisa” om presidenten agerar inom sitt auktoritet-område” sade  han när han tillfrågades om Trumps avskedande av fd. FBI-direktören James Comey utgjorde obstruktion.

Napolitano som tidigare var mycket positiv till Trump, har fullständigt ändrat attityd och Trump skyller det på att han inte nominerade Napolitano till Supreme Court, trots att han stod högt på listan i början av Trumps presidentskap.
"Ända sedan Andrew kom till mitt kontor för att be att jag skulle nominera honom till Supreme Court och jag sade nej, han har varit väldigt fientlig!  Han bad också att jag skulle förlåta en av hans vänner -  En bra "kompis" med låga betyg, Shepard Smith. "

Trumps angrepp på  Fox News-domaren, som en gång var hans favoritpersonlighet i media, kom efter att Napolitano kritiserade presidentens handlingar som nämns i Mueller-rapporten.

På sin show “Welcome to my chambers” sade Napolitano: “När presidenten bad sin dåvarande White House-rådgivare att avskeda Mueller och sedan ljuga om det, är det att hindra  rättvisan. 
När han bad Don McGahn att ändra sin vittnesbörd till specialrådet, det är hinder av rättvisa.
När han lockade [ex-advokat] Michael Cohen med en benådning, för att avhålla Cohen från att vittna, det är obstruktion av rättvisa “. 

"Presidentens jobb är att upprätthålla federal lag. Om han hade gett order om överträdelse för att rädda oskyldigt liv eller bevara mänsklighetens frihet, skulle han ha ett moraliskt försvar . Men att hindra rättvisan för att  rädda sig från följderna av sitt eget beteende är olagligt, oförsvarligt och beklagansvärt.”

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Yes! Finally something about Top SHelf Bread.

Argus sa...

Hell has no fury like a lawyer scorned?

Anonym sa...

Tragiskt när The Judge själv hoppar i soptunnan. Han är en strålande lagman som borde ha avslöjat Clinton och Obamas förehavanden.
Varför kritiserar han inte John SCOTUS Roberts som förmodligen skadat Amerika mer än Obama.
Varför vågar han inte släpa fram Joe Biden och dennes son Hunters miljardmutor från kineserna?
Shepard Smith skyddar ju muslimska terrorister.

Anonym sa...

@ Berit,
jag har följt Napolitano en tid nu. Och tycker det är sorgligt hur han utvecklats. Jag tror tyvärr att Trump har rätt. Napolitano hade förhoppningar om att bli invald Supreme Court - och blev sur för att det inte blev så. Det är inte så många jurister som håller med Napolitano numera, bara på CNN och MSNBC skulle jag tro. Han har väldigt kryptisk och dubiös argumentation. Han är verkligen på väg ut.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.