10 maj 2019

Allt du vet är fel


Tom Nichols, författare av "The Death of Expertise":
“Hellre än att producera en utbildad allmänhet, har den alltmer demokratiska informationsspridningen, skapat en armé av dåligt informerade och arga medborgare som förkastar intellektuell prestation."

Vi ser det överallt. På universitet, i politiska kampanjer, i debatter på TV,  där journalister och “experter”  babblar om ämnen som de knappt vet någonting om. Det är inte bara kunskap som ignoreras - man tillåter ingen ärlig, motiverad debatt och ironiskt nog ingen tolerans.

Vi får veta att vi bara har 12 år kvar tills världen går under pga. klimatförändringen ... om den som inte håller med är en klimatförnekare. Vi måste bryta vår beroende av fossila bränslen, annars kommer våra kuststäder att hamna under vatten ... om du inte håller med är du en vetenskaps-förnekare.

Om du motsätter dig abort hatar du kvinnor .... Om du protesterar mot högre skatter är du regeringsfientlig  och du vill ha oren luft och anarki .... Om du vill ha en säker gräns, är du inte bara främlingsfientlig, du hatar också bruna människor ..... Om du är emot socialism hatar du fattiga människor.

Om du har en "Make America Great Again" -mössa hatar du svarta, kvinnor, mexikaner, homosexuella och du vill ha tillbaka slaveri .... Om du gillar Trump är du sexist, bigot och en fascist som hatar demokrati och rättssäkerhet ... Om du motsätter sig könsneutrala badrum hatar du trans-människor etc etc etc

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.