01 maj 2019

Biden, Bernie och Beto


Antalet personer som har tillkännagivit sin kandidatur till Democratic Partys nominering är så stort att det är löjligt.  De flesta av dem har ingen chans alls.

   Elizabeth Warren gjorde bort sig när hon gick med på att DNA-testa sitt ursprung.
Efter det är Pocahontas ett skämt och hon är inte smart nog att dra sig ur.   Hon hoppas tydligen fortfarande att någon utanför Massachusetts ska ta henne på allvar.

Det finns tre kandidater som har nationellt namnigenkännande: Biden, Bernie och Beto.

Biden är uppenbarligen den mest kände och det kommer att hjälpa honom att skaffa pengar.
Han betraktas som en säker kandidat av Democratic PAC, men han fick ingen bra start i förra veckan.  Han sluddrade vad gäller referenser och det var pinsamt.Mötet hölls i Teamsters Union Ballroom i Pittsburgh. Det är trevligt att se att de har sin egen balsal. Antalet deltagare var litet - bara 600 personer.

Biden röstade för NAFTA 1993. Han kommer få problem med att prata bort det i fackliga distrikt. Men å andra sidan finns det inte många fackmedlemmar längre.
   Han är känd för sina tabbar. Det gör honom mänsklig, men att sluddra är aldrig acceptabel av en professionell talare. Han kommer att bli 77 nästa år och han måste vara alert.  Att sluddra är något som en gammal man måste passa sig för.  
George W. Bush gjorde det hela tiden men han var inte en gammal man. Clinton gjorde det aldrig och inte heller Obama. Jag har inte märkt att Trump gör det men han var ju också en TV-underhållare så Bidens sludder kommer att ifrågasättas.

Han kommer att få pengar och stöd från “mitten”-Democrats. han är klart deras kandidat. De är rädda för Sanders.
De inflytelserika Dems. har styrt Biden sedan han valdes till senaten 1972. Det var före Watergate så han har varit ett säkert kort under lång tid och han har inga fiender.

Sedan har vi Bernie.
Bernie Sanders säger vad han tycker. Han svamlar inte, men han måste mobilisera en majoritet av oberoende väljare.  Hans orubbliga “Vänsterism” går inte hem hos de oberoende.
Han kommer att få stöd av den demokratiska kärnan, men den har krympt genom åren. 
De marginaliserades av Clinton och Obama ignorerade dem för det mesta.  Han visste att han hade dem så han behövde inte fjäska för dem.

Bernie kommer att ha svårt att få  pengar.  *PAC-pengarna kommer att gå till Biden. Han är en säker kandidat. De vet var de har honom. 
Sanders måste få pengar från Vänstern.  Det kommer att bli svårt för honom att få pengar från de demokratiska “moderata”.  Men Vänstern har aldrig haft särskilt mycket pengar.  De har naturligtvis  Hollywood-gänget men man kan inte bli vald enbart på grund av stöd från dem. Hillary Clinton bevisade det.

Beto:
För att bli vald till president, (med undantag för Donald Trump),  måste en kandidat ha “testats”av de inflytelserika. Vicepresident är en bra språngbräda, likaså om man är medlem i Senaten. Guvernör är en annan bra  plats. 
   Det fanns en tid då man kunde vinna om man var en högt uppsatt militär som segrat i krig - Eisenhower är det sista exemplet på det -  men vi kommer nog aldrig att se en annan general-president.  Landet vinner inte  några krig numera.

Beto har aldrig blivit vald till något viktigt.  Allt han kan visa upp är en förlust mot Ted Cruz.
 Han måste driva sin kampanj som en utböling, men Sanders har redan abonnerat på den platsen.
 Sanders är en utböling som fått in en fot i dörren.   Han är medlem i Senaten men han är inte en democrat. Hur kan Beto stjäla föreställningen från honom?

Beto har fått gratis publicitet av Media men i grund och botten är han en förlorare. Han kunde inte slå Cruz. Han satt i Congress i två mandatperioder och ingen hörde talas om honom. Tanken att han har en chans mot ett par amerikanska senatorer, en vars karriär går tillbaka till 1973, är löjlig.
 Loppet kommer att stå mellan Biden och Bernie och allt annat kommer att betraktas som bakgrundsbrus.

*Political Action Committee (PAC) - En term för en politisk kommitté som organiseras för att tigga och spendera pengar för att hjälpa kandidater i politiska val. De flesta PAC representerar företag, arbetskraft eller ideologiska intressen.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
jag tror att denna analys är felaktig. Beto är en lättviktare och han kommer att slås ut ganska tidigt. Joe Biden är en ringräv, snabb i repliken. Men han är gammal - och egentligen redan förbrukad. Bernie Sanders kommer att förföra många ungdomar. Som marxist har han färdiga svar på allting - där replikerna är väl inövade sedan 50 år. Han kommer att vrida och vända på alla resonemang. Men jag tror att också han är förbrukad.
Globalisterna behöver något nytt - en slags Messiasfigur, så som de lanserade Hussein O. Helst skulle det vara en med alla de rätta identitetstecknen, svart kvinna som är lesbisk eller någon LBQT-minoritet. Men det får bli nästa gång. Denna gång vågar de inte satsa på detta utan får ta ett steg tillbaka och lansera en ung vit man, visserligen homosexuell (alltod något) - Buttigieg.
Han är välartikulerad och kan resonera stillsamt - så han får bli den nye "messias" för vänstern.
/SB

Berit sa...

Vad tror du om Stacey Abrams?

https://www.vanityfair.com/news/2019/04/does-stacey-abrams-want-to-be-president-or-what?verso=true

Anonym sa...

Berit,
Stacey Abrams har ju alla dessa identiteter och hon skulle vara perfekt för dem. Men hon är inte snabb och välövertänkt i repliken. De vet att hon inte klarar sig i debatter med Trump. I så fall skulle Michelle Obama vara bättre - hon har ju också dessa olika identiteter och är någon slags He-dit. Barnen är ju inte Husseins/Michelles barn utan tillhör ett par som de umgås med och som de alltid har med sig på semestrar. Men detta har de lyckats dölja väl.

Michelle skulle kunna leva på Husseins "Messias"-status. Jag tror att mainstream-media skulle bli alldeles till sig. Men jag tror att globalisterna sparar henne till 2024.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.