03 maj 2019

Facebook och Instagram förbjuder “farliga” personer


I gåt förbjöd Facebook och Instagram (som ägs av Facebook, Inc.) permanent "farliga individer och organisationer" från sina plattformar.
 Infowars grundare Alex Jone;  Laura Loomer, som kallar sig oberoende, undersökande journalist;  Infowars Paul Joseph Watson; provokatören Milo Yiannopoulos och Nation of Islams ledare Louis Farrakhan, var bland de som förbjuds.

"Vi har alltid förbjudit individer eller organisationer som främjar eller deltar i våld och hat, oavsett ideologi", säger en Facebook-representant,. ”Processen för att utvärdera potentiella överträdare är omfattande och det ledde oss till vårt beslut att ta bort dessa konton idag."

Enligt Washington Examiner gjorde Media mer än sitt allra bästa för att stämpla Farrakhan som en “högerextremist” när man rapporterade om censuren.

New York Times, Washington Post, Politico och Atlantic var bland de nyhetsorganisationer som använde denna beskrivning av Farrakhan, ledare för Nation of Islam och en elak antisemit som sedan länge varit associerad med vänsterpolitik.
Efter att de nästan omedelbart kritiserats för "höger-karakteriseringen ändrade de sina beskrivningar.

Watson, en av de personligheter som rensats bort, har fortfarande ett Twitter-konto, och han reagerade på censurlagen i en serie tweets:
"Rapporter är sanna. Jag har blivit utslängd av Facebook utan anledning. Jag bröt inte mot någon av deras  regler, "skrev han. "I ett auktoritärt samhälle kontrollerat av en handfull Silicon Valley-jättar måste alla med avvikande åsikter rensas bort.
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.