06 maj 2019

Green New Deal kommer till New York City


Förbud mot skyskrapor. Vindkraftverk  mitt i en av de mest överfbefolkade och bullrigaste städerna på jorden. Miljarder i byggnadskostnader för renovering. Stoppa naturgas. Stänga alla kraftverk!

"Vi kommer att förbjuda glas och stålskyskrapor som är ineffektiva," tillkännagav borgmästare Bill de Blasio  på MSNBC.

Det var den första varningen för de flesta New Yorkers om vad deras radikala stadsstyrelse har planerat.

"Vi kommer faktiskt att levandegöra Green New Deal här i New York," förklarade vänster-borgmästaren.  Som om någon förutom Alexandria Ocasio Cortez skulle tycka att det var bra.

Big Apple har inga kor som de kan förbjuda. Och utan flygplan skulle de isoleras från resten av planeten. Men deras version av Green New Deal kommer ändå att hitta dussintals sätt att göra New Yorkernas liv eländiga.
Bill de Blasio hävdade att staden kommer byta helt till "förnybar energi" på bara 5 år.  Det skulle vara en spektakulär prestation, eftersom varken solenergi eller vindenergi fungerar speciellt bra i New York.

New York rankar 47 av 50 stater vad gäller genomsnittliga sol-timmar - endast 3,79.  Det är blåsigare än det är soligt, men kommer fortfarande bara in på 28 plats av 50,  med en genomsnittlig vindhastighet på 0,05 miles per timme. Vindturbiner behöver vindar på 10 miles i timmen för att börja arbeta och vinden i en stad är inte bara oregelbunden utan kommer också från olika håll, vilket gör konventionella vindkraftverk i det närmaste  värdelösa.

Mera här!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.