16 maj 2019

Hur man kör i ATLANTA


Om ni någonsin besöker Atlanta är denna information från en god vän värd att beakta.

1. Du måste först lära dig att uttala stadens namn, Atlana. (uttalas Atläna)

2. Morgonens rusningstid är från 5:00 till lunch.  Kvällsrusningen är från lunch till 21:00. Fredagens rusningstid börjar på torsdag morgon.

3. Minsta acceptabla hastighet på I-285 är 80 mph.  På I-75 och I-85 förväntas du åtminstone matcha motorvägsnumret. Om du kör långsammare är du en "wussy".

4. Glöm de trafikregler du lärt dig tidigare. Atlanta har sin egen version av trafikregler.
 Ferraris och Lamborghinis ägda av idrottsstjärnor kör först vid en stoppskylt.  Högljudda bilar kör sedan och lastbilar med de största däcken kommer därefter. 

5. Om du stannar för gult ljus eller en stoppskylt, blir du ofta påkörd och eventuellt skjuten. ( Om det inte finns en polisbil i närheten.)

6. Tuta aldrig på någon. ALDRIG!  Det är ett annat brott som kan göra att du blir skjuten.

7. Vägarbeten är permanenta och ständigt pågående.  Skyltar flyttas om under natten för att göra nästa dags körning lite mer spännande.

8. Var uppmärksam på onyktra förare, opossums, skunkar, hundar, möbler, katter, madrasser, stegar, ekorrar, kaniner och kråkor.

9. Var medveten om att stavning av gatunamn kan förändras från kvarter till kvarter, t.ex. Clairmont, Claremont, Clairmonte.

10. Om någon faktiskt använder sin körriktningsvisare, gör dem omedelbart uppmärksam på att den blivit "oavsiktligt aktiverad”.  Ingen använder dem.

VIKTIGT: Om du kör vilse, leta efter en gata med namnet  PEACHTREE ... Då vet du att du är någonstans i Atlanta. (Det finns över 64 vägar i Atlanta med ordet Peachtree i namnet .

4 Kommentarer:

skepparn sa...

Trodde Sherman tog hand om den byn
Har Dixiefolk byggt upp den igen?
Företagsamt folk i sanning!

skepparn sa...

Kollade
Jodå
Kanske menas Peach = Southern bell?

elina sa...

Jag går. Det ser också snabbast ut. Dessutom vill ingen sitta i bilen om jag gör.

Berit sa...

Elina, amerikaners har en speciell bil-kultur - en kärlek till bilen. Allting ska vara bekvämt och tillgängligt utan att man behöver gå eller kliva ur bilen. - snabbmat, hemkört eller levererat genom ett fönster, varor från livsmedelsbutiken, bankärenden …
Barnen får inte gå till skolan på egen hand även om de bor ett kvarter bort , de ska åka skolbuss.
Vi blir alla fetare för varje dag!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.