08 maj 2019

Pelosi är som “Kärringen mot Strömmen”

 Nancy Pelosi säger nu att president Donald Trump försöker lura Democrats att inleda åtalsförfaranden mot honom eftersom han vet att meningarna  är delade om det.

"Trump provocerar oss för att vi ska åtala honom. Det är vad han gör varje dag - hånar, hånar, hånar," sade hon vid ettmöte på Cornell University.
“Demokrater kommer inte att gå i den fällan”
"Vi kan inte åtala honom av politiska skäl, och vi kan inte låta bli att åtala  honom av politiska skäl. Vi måste se vart fakta tar oss."

Pelosi sa att Congress har rätt att åtala, vilket ger Dems. möjlighet att få tillgång till den fullständiga Mueller-rapporten och dess underliggande undersökningsmaterial.

Hon menar att Mueller bestämde sig för att inte definitivt förklara att Trump hindrade rättvisa, delvis, på grund av Justice Department’s ståndpunkt att man inte kan åtala en sittande president.
   I Mueller-rapporten står det att Congress har andra alternativ som den kan driva förutom åtal.
"Vi behöver denna information om vi vill utöva andra alternativ,"

Ändå upprepade Pelosi att hon inte är beredd att påbörja åtalsförfaranden vid denna tidpunkt:

"Det kan ta oss en bit på vägen,  men vi måste ha mer - jag tror att vi måste ha mer information. Oavsett om Democrats går vidare eller inte,  måste vi vinna presidentvalet 2020. 
Vi kan inte acceptera en andra period för Donald Trump, om vi ska vara trogna mot vår demokrati.  För att säkerställa resultatet måste vi ta kampen till allmänheten.”


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Pelosi en fantastisk tillgång för president Trump inför nästa val.
Det finns väl många fler kan vi hoppas.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.