13 maj 2019

Sexstrejk

Från långt ut på vänsterkanten uppmanar skådespelerska Alyssa Milano kvinnor att förena sig med henne i en "sexstrejk" för att protestera mot en ny lag i här i Georgia. Man kallar den “Hjärtslagslagen” och den förbjuder abort så snart hjärtslag hos ett foster kan upptäcks,  vilket vanligen händer under den sjätte graviditetsveckan. 
  Vår guvernör Brian Kemp (R) undertecknade lagförslaget i tisdags och det är planerat att träda i kraft 1 januari.


"Till dess att kvinnor har juridisk kontroll över sina egna kroppar kan vi bara inte riskera graviditet," sade Milano på Twitter i fredags. "GÅ MED MIG genom att inte ha sex tills vi får tillbaka bestämmanderätt över våra kroppar.”

Kritiker säger att strejk förutsätter att sex bara är omtyckt av män, och den antyder också att kvinnors kroppar är varor som kan nekas till män som straff.

“Det är skamligt eftersom du återigen använder sex som ett vapen, som ett sätt att få det du vill", säger Tammy Lawson på Twitter. "Jag antar att det inte är gott nog med din hjärna.”

Milanos strejk har fått några supportrar, som tex. skådespelerskan och sångerskan Bette Midler.

Breitbart

5 Kommentarer:

Anonym sa...

För svenska vänsterblivna kvinnor finns det alltid nytillkomna invandrare att tillgå som dessutom inte blir påverkade av opinionsyttringar.

robban sa...

preventivmedel är tydligen inte deras grej.men hela debatten handlar om äpplen och päron å ena sidan kvinnors rätt till sina kroppar vs barnets rätt att födas, männen finns inte ens med på kartan i debatten. rent tekniskt så förlorar en kvinna sin rätt till sin kropp när hon blir på smällen då det inte längre handlar om henne längre utan det är två om beslutet om nu inte det skett med någon form av våldtäkt etc då får hon göra vad hon vill.

Anonym sa...

Ett foster tillhör inte kvinnans kropp. Ett foster har ett alldeles eget DNA och ett alldeles eget blodomlopp, fostret är kort sagt en alldeles individ som man "berövar livet" om man tar bort det.
Det är lustigt hur de resonerar: Om man dödar en vuxen människa så berövar man den människan resten av dess liv. Om man dödar ett foster så berövar man detta foster HELA dess liv och inte bara en del eller resten av dess liv. Varför är det då förskräckligt att döda en vuxen människa men inte ett foster?
Då säger man så här: fostret KÄNNER INGENTING när det aborteras. Jaha, men då skulle det väl vara tillåtet att mörda en vuxen människa i sömnen, ty då lär man inte känna någonting.
Vad detta kokar ner till är att man är beredd att beröva ett foster hela dess liv eftersom det är bekvämt och att man inte vill ta ansvar för dess fortsatta liv. Men då kan man adoptera bort det. Bara för att man känner sig obekväm över att vara gravid så har man väl inte rätt att ta livet av någon. Tänk om man hade en inneboende under 9 månader i sitt hus, som man inte gillade och därför tog livet av innan kontraktet gick ut. Hur skulle det se ut?
Ja, det är precis det man gör här. Man tar livet av en inneboende innan kontraktet går ut - eftersom man inte gillar situationen att ha en inneboende.
Men detta får efterräkningar. Jag har träffat många kvinnor som aldrig har kommit över sina aborter. Det är ju faktiskt ett liv man har dödat - oavsett vad de oansvariga och vansinniga feministerna anser.
/SB

Berit sa...

En vän hade en bra analogi.
Om du inbjuder någon till ditt eget flygplan har du ansvar för den personen.
Du kan inte slänga ut honom på 30,000 fot bara för att du är trött på honom - du måste vänta tills ni landar och han kan gå ut själv.

Anonym sa...


Berit,
på ditt svar märker jag att vi haft detta meningsutbyte tidigare.
Hursomhelst, den svarta författarinnan Star Parker har skrivit om detta i sin bok "Uncle Sam's plantation".
Hon fick lära sig att aborter var väl ingenting - det är ungefär som att tvätta sig i underlivet. Och det måste man ju göra ibland.
Hon hann med 5 aborter innan hon fyllt 23 år och vaknade upp till vad hon gjort.
Hon berättar om sitt liv så här: Hon gick på socialbidrag, bostadsbidrag, matkuponger och 'you name it' eftersom det som svart kvinna var hennes rättigheter, ungefär som en den vite mannens återbetalning för slaveriet av andra svarta. Hon vaknade vid 11-12 tiden på dagen (arbetslös förstås, hon hade inte sökt något), tittade på några såp-operor på TV under några timmar för att sedan åka rullskridskor på stranden i LA framåt eftermiddagen. Sedan var det dags att gå på nattklubb framåt kvällen och plocka upp ett tillfälligt 'ligg'. Och så blev hon gravid på detta sätt vid 5 tillfällen - och 'tvättade' bort det.
Nu har hon fått 2 barn och ångrar djupt vad hon gjort. Lika levande som hennes två barn är nu lika levande och bedårande hade också de fem andra barnen nu varit. 'Jag mördade mina barn', säger hon.
Men vilka var det som uppmanade henne till det? De vansinniga feministerna, förstås.
Ty hade dessa foster bara varit en del av kvinnans kropp, så skulle de aldrig växa upp till självständgt tänkande och kännande individer.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.