06 juni 2019

Demokraterna är desperata


House Democrats diskuterar nu möjligheten att “censure”  Donald Trump istället för att påbörja “impeachment” (åtal)  rapporterar The Hill.
Censure är ett uttryck för starkt missnöje eller hård kritik som kan diskuteras och antas med majoritetsval.
Det är i huvudsak en offentlig reprimand av presidenten. Till skillnad från “impeachment” är det inte ett hot om att avsätta honom.   Och i motsats till “impeachment," som kräver stöd från Senate, skulle The House kunna göra det utan stöd från Republicans. 

 Rep. Ro Khanna, D-Calif:  "Vi kan hålla presidenten ansvarig och säga att hans handlingar är oetiska och att han ägnar sig åt olagliga handlingar. Det sätter regler för ansvar  för framtida presidenter.”

"Det är ett permanent betyg  på presidentens arbete”

Pelosi törs inte driva “impeachment “ eftersom om Trump åtalas, är det mycket troligt att han blir frikänd och det kan man inte riskera inför valet.
“Impeachment “ innebär inte automatiskt att en president blir avsatt.
Som vi minns blev Clinton "impeached"  och frikändes i februari 1999 och satt fortfarande kvar på posten.

Om Dems. går vidare med detta kommer de att bli utskrattade av folk på högersidan och Vänstern kommer att bli rasande.

3 Kommentarer:

Argus sa...

Ja herreju vilket uselt jobb Trump gjort. Så uselt så kenyanen och hans anhang försöker snylta på motgångarna. De var minsann de som grundade för den usla ekonomin. ;-)

Anonym sa...

Berit,
jag tror att det kommer att gå riktigt dåligt för demokraterna i 2020 års val. Demokraterna i Representanthuset har då inte lyckats åstadkomma någonting, de har bara saboterat Trump. Och han har trots alla sabotage åstadkommit ganska mycket. Och detta kommer han att trumma in i valkampanjen: "Vad har ni åstadkommit"?
Dessutom: alla deras "investigations" om Trumps privatekonomi och privataliv för övrigt kommer att falla ihop som en pannkaka när det nu visar sig att Muellers 400 långa utredning är överfylld med citat- och utredningsfusk. Och det blir bara mer och mer. Trump har redan ett verkligt fast grepp om hela det verkliga Amerika. Återstår Kalifornien (39 miljoner) och New York. Jag tror att de närmaste två åren riskerar att klä av demokraterna även i dessa människors ögon. Det skulle inte förvåna mig om Trump 2020 kommer att göra stora inbrytningar i dessa delar.
/SB

Berit sa...

Hoppas du har rätt SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.