22 juni 2019

Mexiko beslutar att hjälpa till


Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard tillkännagav att de ska träffa representanter från 19 olika länder under de närmaste veckorna för att planera åtgärder för att stoppa flödet av illegala invandrare som kommer in i Förenta Staterna.
Detta tillkännagavs vid en presskonferens den 21 juni.

Tusentals invandrare  - mestadels från Centralamerika förflyttar sig på ett eller annat sätt genom Mexiko för att nå den norra gränsen och ta sig in i  Förenta staterna.
De kommande mötena är ytterligare ett tecken på att Mexiko försöker hålla sina löften för att stoppa olaglig migration, eftersom Förenta Staterna måste hantera en stigande tillströmning av illegala invandrare -  de flesta av dem reser genom Mexiko från Centralamerika.

Texas guvernör Greg Abbott beordrade 1000 National Guard trupper till den mexikanska gränsen under fredagen. Trupperna har till uppgift att tillhandahålla personal för de nya interneringsanläggningarna som byggts av  Department of Homeland Security för att avlasta gränspolisen.

Antalet latinamerikaner i  Texas ökar mycket snabbare än den vita befolkningen.  För varje ny vit person får staten nio latinamerikanska invånare .
 Hispanics förväntas bli den största befolkningsgruppen i Texas så snart som 2022. 
 Den amerikanska folkräkningsbyrån rapporterar att den spansktalande befolkningen uppgår till nästan 11,4 miljoner - en årlig ökning  på  214.736 fram till juli 2018 och en ökning med 1,9 miljoner sedan 2010.
Den vita befolkningen ökade under samma tid med bara 24 075 under förra året. Texas har fortfarande en större vit befolkning - upp till 11,9 miljoner förra året - men det har bara ökat med cirka 484 000 sedan 2010.

Den vita befolkningens tillväxt har varit så trög det här decenniet att den knappt överträffat den totala tillväxten bland asiatiska texas-bor, som utgör en liten andel av den totala befolkningen.,

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.