20 juni 2019

Nationalskulden ruinerar oss

Den är som The Blob - men värre,. Brian Riedl från Manhattan Institute förklarar:USA:s nationalskuld är enorm - så massiv att de flesta amerikaner inte kan fatta det, än mindre lösa problemet.  Men räkningen kommer en dag att påverka varje amerikan.

Alla som har sett siffrorna vet att Social Security och Medicare är cancerformer som så småningom kommer att döda oss. Men snarare än att ta itu med problemet, vill Democrats radikalt förvärra det med Medicare for All.

Cloward-Piven-strategin att införa kommunism genom att bryta ner systemet med alltför stora offentliga utgifter är en förståelig förklaring.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, som alla i USA absolut inte vet är att Obumba fördubblade stadsskulden
i USA på sina 8 år som nationsförstörare och framflyttare av islams positioner inte bara i USA utan överallt han kunde...
'Manchurian candidate' ?!
Mvh Balder

Anonym sa...

Berit,
du och jag och många andra känner till att denna statsskuld har uppkommit genom att Federal köpt upp de statsobligationer som regeringen ställt ut för att få pengar till olika krig och andra utgifter. När Fed köper dessa statsobligationer så gör de detta genom att trycka upp papperspengar från tomma intet - utan täckning. Och sedan blir det amerikanska folket skyldigt att betala tillbaka den summa som står på papperslappen + ibland hög ränta i 15-20 år. Detta är bedrägeri utfört av en falskmyntarliga (=Federal Reserve). Ändå trycks dessa pengar upp på regeringens eget tryckeri. Om den amerikanska regeringen hade tryckt upp dessa papperslappar i egen regi (tryckeriet är ju deras) så hade de bara behövt bekosta tryckerikostnaden, som kanske endast uppgår till en bråkdel av en promille av den siffra som står på papperslapparna. Förutom att dessa falskmyntare stjäl från skattebetalarna, så stjäl de också från spararna eftersom som deras pengar genom inflationen blir mindre värda.
Den dag det amerikanska folket uppdagar detta bedrägeri, så kan man dra ett streck över denna skuld och säga "vi är inte skyldiga er ett öre". Vi vill istället ha tillbaka allt det guld som ni stulit, var har ni lagrat det?
Kim Clement, som profeterade om Trumps presidentskap, så tidigt som 2007, 2009, 2011 och 2014 berättade i en av sina profetior att Gud sagt att man kommer att göra sig av med statsskulden på "ett mycket finurligt sätt". Det tror jag på.
/SB

Anonym sa...

Svenska socialister använder sig av andra knep.
Alla rekommendationer från kloka människor anmodar oss att själva sörja för framförallt pensioner.
Men det kommer svenska socialister att sätta effektivt stopp för genom att stjäla alla våra rättigheter och tillgångar.
"Ett nytt allvarligt ingrepp i äganderätten hotar nordvästra Sveriges skogsägare. Över en halv miljon hektar kan nu klassas som nyckelbiotop utan att markägarna får ersättning, enligt Skogsstyrelsens nya sätt att mäta. I hela landet riskerar skogsvärden för 50 till 100 miljarder kronor att gå upp i rök".
Här får vi nog betrakta Obama som "småfisk" i sammanhanget.
Glad midsommar

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.