30 juni 2019

“Nobelpris i dumhet”


Det finns inte många överlevande från koncentrationsläger. Ed Mosberg är en av dem.

    Och den 93-årige från Morris Plains, NJ, har inte något till övers för rep. Alexandria Ocasio-Cortezs uttalanden förra veckan, när hon kallade södra gränsens invandringscentra för ”koncentrationsläger".

    "Hon borde tas bort från Congress.  Hon sprider antisemitism, hat och dumhet.  Människorna vid gränsen är inte tvingade att vara där - de har gått dit av egen vilja.  Om man inte vet skillnaden, spelar man antingen dum eller så bryr man sig inte. " säger Mosberg.

    Den 18 juni lade Bronx / Queens-politiker upp en video på Instagram där hon sa: "Förenta Staterna har koncentrationsläger vid vår södra gräns, och det är precis vad de är - de är koncentrationsläger."

    Mosberg, som förlorade hela sin familj under förintelsen och själv överlevde både Plaszów och Mauthausen läger, sade:
 "Hennes uttalanden är onda.  Det sårar många människor.  I koncentrationslägret var vi inte fria. Vi tvingades dit av tyskarna som avrättade människor - det går inte att jämföra. "

Mer här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.