05 juni 2019

Tillbaka i Atlanta

Hemma igen efter en biltur fram och tillbaka från Atlanta till södra Oregon, över 9400 km. 
 Vi gör denna resa två gånger varje år och försöker hitta nya vägval och undviker motorvägarna så mycket som möjligt.
Transportsträckorna över kontinenten är stundtals enformiga. Timme efter timme över prärie och åkermark med få hus inom synhåll. Motorvägarna domineras av tung lastbilstrafik och det verkar som antalet mycket stora husbilar blir allt fler.

Denna resa var lite annorlunda. Många älvar i inlandet har svämmat över pga. osedvanligt mycket regn under de senaste veckorna och också ovanligt mycket snö som smälter.
Många vägar var stängda och vi måste leta andra alternativ.
Det regnar nästan aldrig i södra Kalifornien, sägs det, men i år klagar bönderna över att höbalarna inte torkar utan möglar i stället.

Kaliforniens största leverantör av elström och gas, PG&E,  påstås ha orsakat de destruktiva bränderna i oktober 2017 och november förra året.   Rättegångar pågår nu för att kompensera de som drabbats av personskador, egendomsskador, affärsförluster eller andra skador. 

Man försöker bevisa  att dessa bränder var en del av systemfel som orsakades av att PG&E inte underhållit elledningarna och inte heller rensat upp omgivande vegetation.

Pacific Gas & Electric svarar med att de kan stänga av strömmen för mer än 5 miljoner kunder under extrema väderförhållanden, när det finns risk för bränder. Flera andra leverantörer hakar på vad de kallar “planer för brandbekämpning”

Om PG&E anses ansvariga måste de betala ut många miljarder dollar, vilket de naturligtvis inte har och de har redan förklarats i konkurs.


Abortlagstiftningen diskuteras och lagarna har ändrats i flera stater och många anslagstavlor längs motorvägarna visar nu bilder på små barn med texter som: “I knew my Mom’s voice before I was born” …”Dad’s Princess”….”Black children are in danger” 

 Denna vidriga PBS-dokumentär försöker få abort att se ut som någonting hälsosamt.  Kvinnan i blått är gravid med tvillingar och hon filmas här, när hon tar abortpiller för att döda dem.

Varning! Hennes uttalanden i slutet av videon är hemska!
1 Kommentarer:

SafU sa...

Konstigt, hennes föräldrar flydde kanske undan förtryck och elände för att skapa sig ett fritt och innehållsrikt liv i Amerika och nu förgör hon nästa generation?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.