21 juni 2019

Trump ger order om att anfalla Iran…..

men ändrar sig några timmar senare.


New York Times och WSJ-rapporterar att presidenten var beredd att attackera ett antal iranska mål, inklusive radar- och missilbataljoner.  Men han gav så småningom order om att dra tillbaka amerikanska militärstyrkor, men det är inte klart varför.

Tidigare under dagen sade Trump under en presskonferens med Kanadas Justin Trudeau att det var möjligt att en general agerat på egen hand och gett order om drone-nedskjutningen och att hela händelsen kan vara ett misstag.
 Ordern om att slå till var fortfarande aktuell så sent som 7:00 ET (strax före gryningen i Iran) och många var förvånade när ingenting hände - med tanke på de intensiva diskussionerna bland de högst anställda. 

Trumps nationella säkerhetsrådgivare är oense om man ska svara militärt.  Äldre tjänstemännen i administration sade att Secretary of State Mike Pompeo, National Security Advisor John Bolton and CIA Director Gina Haspel favoriserar ett militärt svar. Men topp-tjänstemän inom Pentagon varnade för att en sådan åtgärd skulle kunna leda till en upptrissning som kunde dra in amerikanska markstyrkor i regionen.

3 Kommentarer:

Rune sa...

Det verkar på mig som att motstridiga viljor försöker bestämma i Whasington? Presidenten har sin politik. Andra har en annan mer aggressiv politik (CIA). Presidenten tvingas ibland ge efter för de aggressiva och ibland får han ställa sig på bromspedalen och avstyra de värsta excesserna.
Jag tycker att det sett ut så under Trumps hela presidentskap hittills.
Från min horisont på mycket långt avstånd.

Berit sa...

Det är min åsikt också.

Anonym sa...

@ Rune,
man måste välja sina strider. Det finns starka krafter bakom kulisserna som ingenting hellre vill än att USA skall dras in i ett förödande krig med Iran, samtidigt som Trump har svårt att hålla rent i sitt eget land. Om man lyckas dra in Trump i ett sådant krig så tappar han också fokus på muren och den enorma tillströmningen av illegala invandrare, som också tillför kriminalitet och narkotikahandel till USA. Detta är fullkomligt förödande för USA och eftersom dessa krafter har som främsta målsättning att förstöra USA så vil de inget hellre än att Trump skall nappa på detta bete. Man han är för smart för det. Han kommer att ägna sig åt muren, de illegala invandrarna, kriminaliteten och att förbättra ekonomin. Tyvärr, tyvärr Deep State och neokons. Han drar er vid näsan även denna gång.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.