27 juni 2019

Trump gör Abort till en valfråga


En av landets mest splittrande frågor - abort eller inte - har injicerats i kampanjdebatten och President Donald Trump varnade en konservativ publik i onsdags att de senaste framgångarna kan lätt erodera om de underlåter att rösta.

 Republicans har firat ett antal framgångar vad gäller åtgärder för att begränsa tillgången till abort, men Trump varnar: “"Det kan förändras väldigt snabbt. Fel person i ämbetet ... kan ändra det väldigt snabbt." 

Han kritiserade en strid i Virginia över en lag som förbjuder aborter efter att man kan registrera fostrets hjärtslag - vanligtvis omkring sex graviditetsveckor.
Det blir en avrättning”, sa han till en folkmassan som hånade Virginia lagen.

 Begränsning av möjligheten att få abort är det största problemet för många konservativa väljare.
Data från Pew Research Center visar att 36 procent av Republicans vill att det ska vara lagligt i vissa fall eller alltid, och 59 procent av GOP-väljarena som tillfrågats vill att det ska vara olagligt i vissa eller i alla fall.
 (Sjuttiosex procent av Dems. tycker att abort ska vara lagligt i vissa eller alla fall, och 21 procent vill ha vissa restriktioner.)

Donald Trump är fortfarande mycket populär bland republican-väljare. En ny opinionsundersökning visar att 85% av GOP-väljarna godkänner hans prestation som president.
 När han förklarade "Vi är stolta över att försvara livets helighet", skanderade  anti-abortpubliken

"Fyra  år till, ,Fyra år till '!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.