26 juni 2019

USA kommer att använda "överväldigande kraft" om Iran attackerar, säger Trump


President Donald Trump hotar Iran med kraftfull vedergällning för alla former av angrepp på USA sedan Islamic Republic uteslutit samtal för att hantera problemen mellan de två nationerna.

"Alla angrepp från Iran på någonting amerikanskt kommer att mötas med stor och överväldigande kraft", sa Trump tisdags i en tweet. "På vissa områden betyder det fullständig utplåning."

Iran har sagt att vägen till en diplomatisk lösning med USA hade stängts efter att Trump-administrationen infört sanktioner mot den högste ledaren och andra höga tjänstemän, sedan en amerikansk drone skjutits ner.

Irans president Hassan Rouhani sade att Trump-administrationen lider av "mental efterblivenhet”.  En mer exakt översättning från Farsi skulle dock vara: "Amerikanerna har blivit förvirrade och de gör konstiga saker. Saker som ingen klok person i  politikens historia har gjort.  White House har en psykisk störning. "

"Irans mycket okunniga och förolämpande uttalande,  visar bara att de inte förstår verkligheten," tweetade Trump.

"De meningslösa sanktionerna mot den iranska ledaren och landets högsta diplomat innebär att den diplomatiska vägen har stängts.  Trump-regeringen är i färd med att förstöra alla etablerade internationella mekanismer för att upprätthålla global fred och säkerhet,”sade utrikesministeriets talesman Abbas Mousavi,

Det  är osannolikt att de nya sanktionerna kommer att få en betydande inverkan på ett land som redan befinner sig i lågkonjunktur på grund av stränga amerikanska sanktioner av oljesektorn,  vilket i stor utsträckning utestängt dem från det globala finansiella systemet.
USA har sanktionerat mer än 80% av Irans ekonomi, enligt statssekreteraren Michael Pompeo, som är i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten denna vecka för att skapa en front mot Iran.

Under tiden …ta en titt på den här bilden.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.