20 juni 2019

Vem provocerar vem?


Nedskjutningen av en avancerad amerikansk spion-drone nära (eller inom) iranskt luftrum har - till glädje för krigsmånglarna  -  ökat spänning och ytterligare satt press på president Trump. 
Trycket på Trump för ett militärt svar på iransk "aggression" kommer att öka. Ska han ta betet den här gången?  Eller kommer det att behövas fler liknande provokationer ?

Iran kallar dronen för ett spionplan och att de har all rätt att försvara sig. Antingen är Bolton och hans  trogna  hökar väldigt smarta eller enbart lyckliga.  Vilket det än är stöder och uppmuntrar den här händelsen verkligen Boltongänget.

Amerikanska folket har vaknat och majoriteten vill inte ha nya krig. Trump säger också att han inte vill ha krig med Iran men nu hetsar man mer och mer. 

Bilden som vi serveras är att dronen flög över Hormuz -sundet eller i närheten och Iran säger att de sköt därför att USA inkräktade på deras luftrum. USA har inkräktat på allt annat de gjort.

USA säger att dronen landade i internationellt vatten.
Det hela är mycket mer komplicerat än så, men USA bör vara försiktig och inte öppna dörren till ett fullskaligt krig.
USA bör verkligen ta sig en ordentlig titt på sin utlandspolitik. Skulle vi ha problem som detta om Republiken lät bli att lägga sig i andra länders förehavanden?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.