07 juli 2019

Fullkomligt vansinnigt


Presidentkandidaten Kamala Harris  (D.) ser som sin uppgift att minska förmögenhetsskillnaden mellan svarta och vita,  genom ta 100 miljarder dollar från en grupp amerikaner och ge pengarna till svarta familjer,  så att de kan köpa hus.
Programmet, enligt hennes matematik,  skulle hjälpa 4 miljoner familjer som bor eller hyr i “red-line” områden, där lån ofta nekas eftersom låntagare ses som ekonomiska risker.

"Efter generationer av diskriminering är det dags att ge svarta familjer en riktig möjlighet att bli   husägare," säger hon.

Programmet, som skulle administreras av Department of Housing and Urban Development, skulle ge bidrag på upp till 25 000 dollar till familjer med inkomster upp till 100 000 dollar, eller så mycket som 125 000 dollar i samhällen. med höginkomsttagare.

"Om vi eliminerar skillnader i förmögenhet mellan hushållen, kommer Svart välstånd att öka med 32,113 dollar per hushåll och gapet mellan svarta och vita hushåll skulle minska 31 procent"

The Community Reinvestment Act, som tvingade långivare att sänka kraven för personer med lägre inkomster var vad som orsakade bostadskrisen 2008 och marknadskraschen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.