01 juli 2019

I Nöd och Lust

Njut av "din dag".  Du kommer att påminnas om det varje gång räkningen kommer.


Millennials i USA, som redan är den mest skuldsatta generationen, tar ut lån med hög ränta för att gifta sig.
Efterfrågan på bröllopslån har fyrdubblats under det senaste året, säger en San Francisco-baserad online långivare, och noterar att par spenderar ungefär 16 000 dollar på bröllopslån och betalar av det på tre år.  Räntorna varierar från 7% till 18% och ses som ett billigare alternativ till kreditkort.

Populariteten för  dessa lån har ökat snabbt under de senaste tre åren, och beror på att brudens föräldrar inte står for hela kostnaden längre.  Man ser mer av en kollektiv insats av föräldrar, morföräldrar och till och med bruden och brudgummen själva.

Finansrådgivare säger att de har märkt att fler och fler millennials tar ut lån för att finansiera sin stora dag, trots råd om att de inte behöver ett dyrt Instagram-värdigt bröllop.

Så att ha ett storstilat, en-dagsfirande - kallat ett bröllop år 2019 - finansieras nu av högräntelån,  som försätter de unga i ytterligare skuld - och deras långsiktiga ekonomiska överlevnad kommer att ifrågasättas vid nästa nedgång.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.