20 juli 2019

Obamas och Clintons insamlare satsar på dessa tre

Kamala Harris, Pete Buttigieg och Joe Biden,

Var och en av de tre kandidater fick mer än 220 donationer från höjdarna bland de som tigger pengar för kandidaterna och som hjälpte till att dra ihop minst 100 000 dollar - och ibland mycket mer  - för Hillary Clintons 2016-kampanj och minst 50 000 dollar för Barack Obama 2012.

 Medlemmar av gruppen med nästan 2000 insamlare har tidigare slagit ihop sina resurser för att tillsammans donera tiotals miljoner dollar för democrat- kampanjer.


Rufus Gifford, tidigare finansdirektör för Obamas 2012 omvalskampa:
"Valbarhet är det viktigaste. Vi vill bara ha en kandidat som kan slå Trump.  Vi investerar i kandidater som levererar som kandidat, eller när opinionsundersökningar säger att du har en som kan slå Trump”.

Två kandidater i Dems.primiär-val, Sens. Bernie Sanders i Vermont och Elizabeth Warren i Massachusetts, har undgått  hjälp från toppdonatorerna,  men var fortfarande bland de fyra främsta i förra kvartalet, tack vare massivt  deltagande från små donatorer online.
  Men pengar från rika individer är en viktig faktor för att driva kampanjerna för Biden, Buttigieg och Harris, som var och en fått miljontals dollar i checker på $ 2800 styck , under det senaste kvartalet.  Det är det högsta tillåtna beloppet enligt federal lag.

Enligt en POLITICO-analys av Federal Elections Commission data.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.