04 juli 2019

Självständighetsdagen!


Den fjärde juli är mer än fyrverkeri,  grillning och vattenmelon - mycket mer. Det är årsdagen för en av de mest betydelsefulla händelserna i mänsklighetens historia. Det är  INDEPENDENCE DAY!!

Den dagen 1776,  undertecknade 56 modiga män sin självständighetsförklaring och tillkännagav att de 13 ursprungliga amerikanska kolonierna inte längre var villiga att leva under tyrannisk brittisk regim.

Dessa män, bland dem några av de mest berömda namnen i amerikansk historia, riskerade sina egna förmögenheter, sin egen och familjens säkerhet genom att underteckna dokumentet.

De var i ett tidigt stadie av ett krig mot en fiende som var mycket bättre utrustad och bättre tränad.
 Genom att underteckna detta patriotiska dokument riskerade männen att hängas om de förlorade och deras familjer riskerade elände, fattigdom och förföljelse.

Men de var inte ensamma. Tusentals bland deras landsmän hade redan fördömt Storbritannien och tagit till vapen mot britterna.  Sju blodiga år efter undertecknandet av deklarationen och åtta blodiga år efter de första skotten i Lexington och Concord föddes en ny, fri republikansk nation.

Hela dokumentet kan läsas här och hur mycket av det kan vi rimligen hävda gäller i dag? 

Fjärde juli är Självständighetsdagen, då modiga män och kvinnor kämpade för frihet och oberoende.1 Kommentarer:

Anonym sa...

Svensken fattar inte vad Du skriver, han/hon sålde sin själ, sitt liv och sin EGENDOM till socialisterna och nu är vi slavar!!!
Det började med bönderna den 10 Juni 1932.
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.