04 juli 2019

Stridsvagnar är ingenting nytt


Media och democrats har fullständigt tappat fattningen över tanken på att Trump planerar att ha stridsvagnar med i paraden i dag.  Joy Reid säger att det på ett eller annat sätt är ett "hot" mot amerikanerna.
Men det visar bara hur okunniga de är om Amerika och dess historia.Reid säger:
 “Vad är meddelandet Donald Trump försöker sända med stridsvagnar på Constitution Avenue?  
För vem är det budskapet avsett ?  Det är verkligen inte tyranner eftersom han gillar tyranner, han älskar tyranner. Det är inte för Putin, det är inte för Kim Jong-Un, inte för Saudis. 

  Är det för våra vänner, för västerländska demokratier som han inte gillar speciellt, eller är det för oss? Är det för motståndet i landet?  Jag har stridsvagnar! Jag har denna militära armada. Meddelandet är ett hot, men det är alltid ett hot när du demonstrerar din militär. 

Men vem är hotet emot och jag misstänker att hotet är mot oss med-amerikaner. Och jag hatar att säga det, men jag tror att Donald Trump framställer sig själv som en tyrann, inte en som kämpar mot tyranner. "

Under årtionden hade vi Army Day i D.C. där alla typer av militärfordon användes. Eisenhower, FDR (bilden ovan) och JFK hade alla pansarvagnar vid sina personliga invigningar. 
Eisenhower och JFK hade också missiler vid firandet av Amerika den 4 juli.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.