08 augusti 2019

Misslyckade vapenlagar


En studie som genomförts gemensamt av forskare vid Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health och University of California vid Davis Research Programme, 1991, för att förebygga våld,  konstaterade att Kaliforniens mycket omtalade obligatoriska, bakgrundskontroller inte hade någon inverkan på död genom skjutning och forskare undrar varför.

Kaliforniens lagstiftning var den mest expansiva vad gäller statlig vapenkontroll i Amerika och den påverkade uppskattningsvis en miljon vapenköpare under det första året. Även om det var kostsamt och besvärligt, var politiker och brottsbekämpande myndigheter överens om att lagen var värt det.

Lagstiftningen skulle "hålla fler vapen borta från människor som inte borde ha dem," sade R-guvernören George Deukmejian.
"Jag tror att de nya lagarna kommer att hjälpa till att motverka våldet," sa LAPD-talesman William D. Booth.

Mer än 25 år senare studerar forskare resultaten från den svepande lagstiftningen.
Man jämförde antalet årliga självmord och mord under de första tio åren efter implementeringen av Kaliforniens lag med 32 kontrollstater som inte hade sådana lagar.

De fann "ingen förändring i antalet dödsfall från skjutvapen fram till år 2000."

Resultaten från Missouri och Connecticut visade en koppling mellan bakgrundskontroller och vapendöd, vilket överraskade forskarna.

En UC Davis-professor i akutmedicin och organisatör av studien, sade att ofullständiga uppgifter och felaktig rapportering av kriminella händelser kan förklara resultaten.

Hela rapporten här 


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.