04 augusti 2019

Rädda Medelklassen


Det händer i hela Amerika.
Vi har inte återhämtat oss efter kraschen 2008, men vissa i Congress och flera av de hoppfulla “presidentkandidaterna” vill höja skatten och alltför många medelklassfamiljer går redan på knäna därför att de har stora lån.

Att många har stora skulder är delvis genom design - en biprodukt av låga lånekostnader - som Federal Reserve skapade efter finanskrisen för att få igång ekonomin igen.

Konsumenterna behöver mer och mer pengar för att uppehålla sin standard, företag kan inte sälja sina varor utan kunder och ekonomin - som bygger på att konsumenterna står för för mer än två tredjedelar av BNP -  skulle få det kämpigt utan ett generöst utbud av kredit.

Nästa lågkonjunktur kommer att bero på en överbelastning av konsumentskulder.

(From The Wall Street Journal) betalsida.

1 Kommentarer:

Berit sa...

Det amerikanska systemet är utformat för att hålla folk fattiga. Kanske är det bara för att fattiga människor är lättare att kontrollera.
Ekonomisk katastrof kan orsakas av att något så trivialt som att en persons lön, direkt-deponeras en timme för sent på lönedagen. Det kan också inträffa när lönedagen är på en lördag, men pengarna kommer inte in på kontot förrän på måndag, men kontot debiteras ändå oavsett om det är helg.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.