15 augusti 2019

Rasistiska övergångsställen

Rasism finns överallt. Man kan inte ens korsa gatan utan att stöta på det.
  "Det beror på att figurerna på  övergångsskyltar  är vita. Folk ser det som att de inte kan korsa gatan eller göra någonting om inte en vit person säger till dem att det är OK. "

Detta rasistiska förtryck kommer inte att accepteras på det mycket “medvetna” (woke)* campus vid George Washington University i DC, där Ethan Cai från Campus Reform bad studenterna att underteckna en begäran som kräver att man byter ut de stötande vita figurerna:"Det finns definitivt en brist på representation," sade en student om övergångsställena.  En annan sade att hon trodde att förändringen skulle vara "ett steg" mot en mer välkomnande campus-miljö.
I ett så ras-blandat land som Amerika är tanken på att vita supremacister är de enda som kommer att lyckas, skrämmande för de flesta. Dessutom är det så långt ifrån amerikansk uppfattning man kan föreställa sig.

Vänstern är i själva verket de vita “överlägsna” som tror att allt bra som bidrar till civilisationen måste vara skapat av vita. Det faktum att de sedan vill undertrycka det - hos alla utom sig själva - är förmodligen en del av deras plan för att tillskansa sig makten.

Det är också anledningen till att varje institution som tagits över av Vänstern faller isär och misslyckas.
Och de bryr sig inte det minsta om folket - minoriteter och icke-minoriteter.  I deras planer ingår att ju mer andra människor hämmas, desto mer makt får de i sina giriga små händer.

* Jag vet inte om slangordet “Woke” har flutit in i svenskan ännu, men det används alltmer här som ett ord för social medvetenhet. Troligtvis startade det omkring 2008 och sägs komma från en dialekt kallad African American Vernacular English (AAVE).

Stay woke “ blev ett slagord i delar av det svarta samhället för dem som ifrågasatte samhället. 
Det blev en del av en omfattande diskussion 2014, omedelbart efter att Michael Brown blev skjuten i Ferguson, Missouri.
Ordet sammankopplades med rörelsen Black Lives Matter och i istället för att bara vara ett ord som signalerade medvetenhet om orättvisa eller rasspänningar, blev det ett handlingsord. Aktivister tillgrep våld och uppmanade andra att göra detsamma.

Vi har inte problem med Vit Överhöghet. Vi har problem med Vänster-Supremacy

1 Kommentarer:

elina sa...

Samma här. Feministerna är kränkta. Övergångsställen markerades förr med en man: "herr går man" som syftar till att här går man förstås. En del Kommuner har löst frågan med en man i varannan skylt och en kvinna i varannan, andra genom att ta bort övergångsställen. Barnramsan "här går man" lärs inte längre ut i trafikundervisning i förskolan - antar jag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.