07 augusti 2019

Trump, Warren och vapenkontroll

Democrats lägger skulden för skjutningarna på Trumps retorik (rapporterar Associated Press).
Kommer vissa Dems. 2020 också att skylla på sig själva när fler bevis framkommer om skyttarna i El Paso och Dayton?

Det kan tyckas konstigt för vissa människor, som inte är inblandade i politik, att det är självklart att skylla tredje personers våldsamma handlingar på ideologiska rivaler.

President Donald Trump har reagerat på våldet på riktigt sätt och uttryckt sorg, kondoleanser till offrens familjer, och tack för polisens modiga, snabba och exakta agerande.
Trump kommenterade specifikt om våldet i Texas och sa:

“Skytten i El Paso publicerade ett manifest online som är fyllt av rasistiskt hat. Med en röst måste vår nation fördöma rasism, fanatism och vit överhöghet. Dessa ondskefulla ideologier måste besegras. Hat har ingen plats i Amerika. Hat förvrider sinnet, förstör hjärtat och slukar själen. Vi har bett FBI att identifiera alla ytterligare resurser de behöver för att utreda och stoppa hatbrott och inhemsk terrorism - vad de än behöver.”

"Trump fördömer vit överhöghet men föreslår inte vapenlagar efter skjutningen” skrev New York Times. Artikeln säger att ”Mr. Trump underlät att stödja den typ av omfattande vapenkontroll som aktivister och democrats har sökt i flera år.  I stället faller han tillbaka på sedan länge föreslagna Republican-åtgärder om striktare hantering av psykiskt sjuka, våld i media och våldsamma videospel".

Det vore alltför tidigt att bara några timmar efter skjutandet påstå att psykisk sjukdom var en faktor i våldet. 
 Det bör också noteras att Trump knappast avvisade andra idéer för att ta itu med våld. Efter att ha beskrivit sina egna prioriteringar sa han:
"Detta är bara några av de samarbetsområden som vi kan sträva efter. Jag är öppen och redo att lyssna och diskutera alla idéer som kan fungera och göra en stor skillnad.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.