26 september 2019

Den som gräver en grop åt andra….


The Justice Department’s Criminal Division hade redan studerat president Trumps konversation med Ukrainas president om Joe Biden och drog slutsatsen att Trump inte bröt mot lagar om kampanjfinansiering, meddelade de i onsdags.

Och en separat avdelning av departementet har också beslutat att administrationen inte bröt mot lagen genom att inte omedelbart delge Congress en whistleblowers klagomål.
De säger att frågan inte uppfyllde definitionen av "brådskande" vilket krävs för att lagen ska gälla.

Avdelningen släppte också utskriften av Trumps konversation med Ukrainas president Volodymyr Zelensky, som visar att den amerikanska presidenten pratade om Mr. Biden och hans son, Hunter Biden.  Men Trump hotade inte med att hålla tillbaka militärhjälp - som vissa har påstått.

Trump sade till president Volodymyr Zelensky att hans personliga advokat Rudolph W. Giuliani och Attorney Genera William P. Barr skulle kontakta honom för att diskutera Biden-fallet.
"Jag kommer att be Giuliani  ringa dig och jag kommer också att be William Barr att ringa dig och vi kommer att gå till botten med detta” sade Trump.

Ingen av männen nämnde emellertid att militärhjälp till Ukraina skulle ha något att göra med det.

White House släppte den fullständiga officiella utskriften mindre än ett dygn efter att Nancy Pelosi meddelade att det planerade åtalet ( impeachment) , till stor del var baserat på misstanken om att Trump hade hotat att stoppa militärt bistånd till Ukraina, såvida det inte granskade en utredning av den dåvarande vice presidentens son, Hunter Biden.

Den yngre Biden satt i styrelsen för ett ukrainskt naturgasföretag i flera år och fick enligt uppgift 50 000 dollar per månad.  Biden den äldre, vice president under president Barack Obama,  skröt framför kameran att han var ansvarig för att statsadvokaten, som utredde företaget, avskedades

Båda ledarna hänvisade till "Biden" i samtalet, men använde inte förnamnen Joe eller Hunter.

Utskriften avslöjar också de två ledarnas föga smickrande kommentarer om Tyskland, EU och Ryssland.

Här är Tucker Carlsons syn på saken:


3 Kommentarer:

Anonym sa...

Så länge Judge Napolitano skötte undervisning och informationen om den Amerikanska Konstitutionen höll jag honom högt men när han började tramsa till sig mot President Trump föll hans trovärdighet fullständigt till botten. Han siktade mot Supreme Court men föll pladask.
Synd, han är en utomordentlig föreläsare.
Shepard Smith är osaklig och en pratmakare av den värsta sorten.

Berit sa...

Håller med dig fullständigt. Smith har jag aldrig träffat men däremot Napolitano (för tre år sedan) och som då imponerade. Jag började märka hans förändring när Trump inte föreslog honom till Supreme Court..."surt sa räven"

elina sa...

Vi får bara hoppas att demokraterna fortsätter med linjen "ge oss åtal" fram till valet och inte kommer på viktiga förslag för att göra USA bättre.

Nu skojade jag. De har inga bra förslag. Kan jag har missat något?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.