21 september 2019

ECO-ångest

Klimataktivist-föräldrar skrämmer sina barn, enligt en grupp psykologer som arbetar vid University of Bath. 

De säger att de ser ett växande antal fall där barn är "livrädda” för en klimatkatastrof och har "eco-ångest."

Enligt The Telegraph har "protester från grupper som Extinction Rebellion, de senaste bränderna i Amazonas och apokalyptiska varningarna från tonårsaktivisten Greta Thunberg skapat  en" tsunami av unga människor som söker hjälp."
Hos vissa är störningarna så allvarliga att men ger dem lugnande medicin.

 The Climate Psychology Alliance (CPA) driver en kampanj för att “ rädsla specifikt orsakad för planetens framtid” ska erkännas som ett psykologiskt fenomen.

Men de vill inte att det ska klassas som en psykisk sjukdom eftersom - till skillnad från vanlig ångest - är orsaken till denna ångest "rationell".

"Många föräldrar ber om hjälp för barnen och det har eskalerat mycket i sommar," sade  CPA-verkställande direktör Caroline Hickman.

"Symtomen är desamma [som klinisk ångest], känslorna är desamma, men orsaken är annorlunda, "tillade hon." Rädslan är för undergång- att vi alla ska dö. "


Rapporten citerar specifikt den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg, som i år skapade rubriker för sitt stöd för Extinction Rebellion - gruppen som syftar till att öka klimatmedvetenheten genom “döds-protester” och fingerade begravningar för mänsklighetens framtid.

CPA rekommenderar att föräldrar använder en fyra-stegs-strategi för att förklara klimatförändringarna för sina barn utan att skapa "eco-ångest."
     Föräldrar bör först gradvis introducera dem till kända fakta och sedan fråga dem hur de känner sig innan de säger att det slutliga resultatet är obestämt.
     Slutligen bör föräldrar vidta praktiska åtgärder för att hjälpa,  till exempel genom att minska icke-återvinningsbart avfall och välja mat med ett bättre klimatavtryck. -The Telegraph
Kanske kan man underlätta barns eco-ångest genom att säga till dem att inte oroa sig; alla de känner, eller någonsin har känt, eller någonsin kommer att känna kommer att dö en dag - inklusive dem själva.

2 Kommentarer:

Argus sa...

Naturligtvis handlar det om maktspel från en osynlig elit. Alla "populistiska" strömningar har skrämt upp dem så de spelar ut varenda trumf de har samtidigt. Jag hoppas att den mittenpolitik som var dominerande på 1960-talet och som anses som "högerextrem" (allt är i betraktarens ögon) i dag åter kommer till makten. Alternativt att masshysterin segrar vilket också kommer att utradera oligarkerna. Det skulle bli världshistoriens största strategiska misstag och kollektiva självmord.

Berit sa...

En MIT-professor i meteorologi, Richard Lindzen , ser Värme-alarmism som en diskrediterad "kult" vars medlemmar blir mer hysteriska allt eftersom nya bevis fortsätter att motsäga deras övertygelse.

Lindzen :
”Som med alla kulter, när kultens mytologi börjar falla isär, istället för att säga, åh, vi hade fel, blir de mer och mer fanatiska. Jag tror att det är vad som händer här. Tänk på det.
Du har levt ett tråkigt liv, du har inte levt ett särskilt dygdigt liv, men nu får du veta att du får syndaförlåtelse om du minskar ditt koldioxid-avtryck. Det är frälsning! ”

https://www.breitbart.com/politics/2015/01/21/mit-climate-scientist-global-warming-believers-a-cult/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.