08 september 2019

Håll käften, Du är Priviligierad


Anklagelsen om ”Vitt privilegium” eller ”Vit överhöghet” som amerikaner av europeisk bakgrund ständigt möts av, är ett sätt att vanära,  mobba och framkalla skuld.
Att förnedra och mobba är också hur misshandlade kvinnor, slavar,  handeln med barn och äldre tystas.
 Det är lika gammalt som slaveri, och Trump-väljare och konservativa i alla nyanser är offren.
Vänstern vet det mycket väl - deras ideologi dödade 100 miljoner under 1900-talet och det började inte med gaskamrar, koncentrationsläger eller stormtrupper.

Nu skapar de databaser om Trump-anhängare, så att de kan skämma ut dem offentligt och de förlorar sina jobb.
Det motiverar Googles VD att skapa vinnare och förlorare i val via sociala media; det ger dem en ursäkt att attackera människor som bär röda kepsar, med eller utan MAGA-text. 
95% av akademiska fakulteter är socialistiska och de anser att de har rätt att riva ner monument och statyer, inte bara av Confederate generaler (som alla benådades av den amerikanska regeringen) utan också landets grundare och nuvarande medlemmar av Trump-kabinettet.

Jag är ändå mer orolig över att föräldrar drar barn,  (och vissa fall inte ens sina egna),  över tusentals mil under mycket osäkra förhållanden,  än jag är över organiserade interneringscentra där barnen får bra mat och tak över huvudet och är säkra från människohandlare. 
Miljoner har transporterats olagligt över gränsen - bara hundratals till interneringscentra, som snabbt töms när föräldrars (eller andra vuxna) ärenden löses, oftast för att fritt flyta ut bland den allmänna amerikanska befolkningen.
Det är bekymmersamt att amerikanska gränspatruller är barnvakt hellre än att skydda både amerikaner och mexikaner från alla icke-mexikaner, inklusive ISIS-krigare, som korsar utan problem.

Det är mycket oroande att vänsterorganisationerna och politikerna har gjort invandring till en fråga om ras och färg, eftersom de vet att anklagelser om rasism mot “Vitt Privilegium “tystar människor och samla donationer för Dem.s..
Vi har fler barn på gatorna, som har icke-fungerande, hemlösa föräldrar, än vi har i interneringscentra, och de skulle förmodligen vara säkrare,  renare och bättre utbildade om de istället för San Francisco, befann sig i en anläggning i Arizona

1 Kommentarer:

Argus sa...

Jag skulle tro att majoriteten av det amerikanska folket är fredsskadade precis som det svenska trots att de inte likt oss har haft fred i 200 år även om den senast skärmytsling på amerikansk mark ligger långt tillbaka i tiden.

Sedan är inte tanken att "vita", läs européer, är överlägsna andra med undantag av östasiater, som vi förövrigt har gemensamt ursprung med, helt tokig. Den absoluta majoriteten av nyttigheter, dock även tokerier, har sitt ursprung i Europa, i av européer koloniserade områden eller i Japan, Taiwan, Kina och Sydkorea.

I "IQ and the Wealth of Nations" från 2002 går professorerna Richard Lynn och Tatu Vanhanen igenom resultat av IQ-tester och denna bild visar deras slutsatser: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5e/National_IQ_per_country_-_estimates_by_Lynn_and_Vanhanen_2006.png/435px-National_IQ_per_country_-_estimates_by_Lynn_and_Vanhanen_2006.png

Jag skulle tro att många vita lider av något som är besläktat med överlevnadsskuld. Man hanterar helt enkelt inte att man genom utveckling och förfäders slit kommit längre. Det har vi de första jordbrukarna och klimatet att tacka för. Det råder enighet att den första känds civilisationen uppstod mellan Eufrat och Tigris för 5000 år sedan. Odlandet krävde planering, samarbete och specialisering och gav familjernas minsta näring hela året vilket är en förutsättning för kognitiv utveckling. Då framställningen av föda krävde en betydande men inte överväldigande arbetsinsatser fanns utrymme för förbättringar, det vill säga intellektuella utmaningar.

Finns det då en korrelation mellan hudfärg och kognitiv förmåga? Egentligen inte. Eftersom det tar generationer att anpassa människan efter de yttre betingelserna är avsaknad av melanin en indikation att ens förfäder levt under besvärligare förhållanden och det som inte dödar härdar som bekant.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.