03 september 2019

Han lovar att konfiskera vapen


President-hoppfulle Robert Francis O’Rourke har lovat att om han blir president, kommer han att genomföra obligatorisk konfiskering av alla halvautomatiska skjutvapen från laglydiga medborgare.

Programmet kommer att likna det som genomfördes i Australien, efter att en masskjutning ägde rum på 1990-talet.  Ett år efter att programmet startade beslagtog Australien cirka 650 000 vapen från medborgare, vilket beräknas vara cirka 20% av landets privatägda vapen.

O’Rourke gav löften i lördags under sin  kampanj i Charlottesville, Virginia, efter att en reporter frågade honom hur han planerar att adressera människors rädsla för att regeringen kommer att konfiskera AK-47s och andra halvautomatiska gevär.

"Det måste absolut vara en del av konversationen," sa O'Rourke. ”Och om det kommer att rädda liv, om det kommer att förhindra de typer av tragedier som vi såg i El Paso, Gilroy och Dayton, eller denna helg i Chicago eller över hela landet dagligen,  låt oss gå framåt och göra det. ”

“A Red Flag law” användes denna månad i Oregon för att konfiskera alla skjutvapen från en fd. Marin efter kommentarer han gjort om Antifa. . Mer om det här.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.