19 september 2019

Orwellian!


När "smart" inte är så smart!

Nästan 70% av amerikanska hushåll har en "smart" TV eller en Roku, Fire eller en Apple TV.
- Nästan ALLA har "igenkännings-teknologi" som spårar vad användaren tittar på och säljer sedan dessa data till annonsörer och andra nyfikna,  som FaceBook och Google.

Och det är INTE bara "smarta" TV-apparater, utan andra "smarta" apparater också [högtalare, kameror, telefoner] som skickar information om oss till tredje part.
Medan vi tittar på "underhållning" blir vi  "bevakade”. 

“Hur många fingrar håller jag upp Winston?”

1 Kommentarer:

Argus sa...

Det finns en marknad för smarta brandväggen. Inte den traditionella som skyddar mot intrång utan en som skyddar mot avlyssning. Ett första, men inte helt täckande, steg är att hindra namnuppslagning. Vi människor och de flesta applikationer använder namn, till exempel verykindapeople.blogspot.com, trafiken på Internet använder IP-adresser (216.58.207.225). Genom att förhindra översättning med DNS-server så kan man hindra en hel del obehaglig trafik. Det finns ett färdigt open source-projekt, Pi-Hole, som gör det. Det är ganska intressant att se vad den stoppar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.