22 november 2019

Den här dagen för 56 år sedan ….

…..sköts President John F. Kennedy, USAs 35te president när han åkte genom Dallas, Texas i en öppen bil.


Det finns fortfarande många av oss som minns exakt var vi var när vi hörde nyheten.

 Jacqueline Kennedy följde sällan med sin man på politiska resor men den här gången var hon med,  tillsammans med Texasguvernören John Connally och hans fru.   Kennedys och Connallys vinkade till den stora och entusiastiska folkmassan som stod längs paradvägen.
När deras fordon passerade Texas School Book Depository Building klockan 12:30 påstås det att Lee Harvey Oswald avlossade tre skott från sjätte våningen. Det dödade presidenten och skadade guvernören.  John F Kennedy var 46 år gammal.

Vice president Lyndon Johnson, som var tre bilar bakom president Kennedy, avlade president-eden två  timmar senare, ombord på Air Force One, på flygplatsen i Dallas.

Mindre än en timme efter att Kennedy skjutits dödade Oswald en polis som förhörde honom på gatan nära hans hem i Dallas. Trettio minuter senare arresterades Oswald i en biograf. 

Två dagar senare fördes Oswald till källaren i Dallas-polisens högkvarter på väg till ett säkrare fängelse.  En mängd poliser och pressfolk med TV-kameror var samlades för att bevittna hans avfärd.  När Oswald kom in i rummet,  kom Jack Ruby fram ur mängden av människor och sköt Oswald.
Ruby, som omedelbart arresterades, hävdade att han var så rasande över mordet på Kennedy att det var motivet för hans handling. Vissa kallade honom en hjälte, men han åtalades ändå för mord.
Han dog av lungcancer 1967.

Den officiella Warren-kommissionens rapport från 1964 drog slutsatsen att varken Oswald eller Ruby ingick i en större konspiration för att mörda president Kennedy - varken inhemsk eller internationell.

 Trots dessa bestämda slutsatser misslyckades rapporten med att tysta konspirationsteorier kring händelsen, och 1978 drog “House Select Committee on Assassination” slutsatsen att Kennedy "förmodligen mördades till följd av en konspiration" som kan ha involverat flera skyttar och organiserad brottslighet.
Kommitténs slutsatser, liksom med Warren-kommissionens, ifrågasätts fortfarande av många.

Roger Stone har skrivit en bok med titeln, "The Man Who Killed Kennedy."  Där påstår han att Lyndon Johnson är ansvarig för för  nio mord, inklusive 1900-talets största brott, mordet på John F. Kennedy.

LBJ var elak, rå, hämndlysten, korrupt, oförskämd, obalanserad, ond - alla dessa saker," sade Mr. Stone,5 Kommentarer:

skepparn sa...

Warren svenskättling från Gotland.
Som om det nu betydde något...

Berit sa...

Finns det indianer på Gotland?

skepparn sa...

Warren kommisionens ordförande?
Nä, knppast...

Berit sa...

Läs Stones bok. Om LBJ låg bakom var det ju ganska logiskt att Warren-kommissionen kom fram till att det inte var någon konspiration.
Stone har en ingående utredning om att det var omöjligt för Oswald att avlossa tre skott i så snabb följd med den typ av gevär han hade. Också att vinkeln från där han var, inte stämde med hur skotten träffade bilen.

Berit sa...

Här Skepparn är Jacob G. Hornbergers syn på saken.

The Kennedy Autopsy 2

https://www.fff.org/2019/11/22/the-kennedy-autopsy-2/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.