04 november 2019

Ilhan Omar gormar om "västerländsk imperialism"

I går höll Bernie Sanders ett rally i Minnesota, och han introducerades av Ilhan Omar. Attorney General Keith Ellison dök också upp för att stödja Sanders.
 Tillställningen var framgångsrik, med tusentals förtjusta Kollektivister.

Omar lät som en fullfjädrad marxist och krävde "en massrörelse av arbetarklassen" och försäkrade beundrarna att Sanders kommer att "slåss mot västerländsk imperialism."  Det låter som 1969 igen!
(Ljudet på videon är tyvärr dåligt)Var exakt är ”den västerländska imperialismen” i Omars liv?
 Hur sammanfaller hennes egna erfarenheter med hennes marxistiska världsbild?

Omar kommer från Somalia, som är en av de värsta platserna på jorden.  Hennes familj flydde från landet av rädsla för att bli dödad av medlemmar i rivaliserande klaner och de bodde i flera år i ett flyktingläger i Kenya. Där stöttades de till stor del av västerländska demokratier.  FN-stöd till flyktingar från Kenya uppgår till mer än 200 miljoner dollar per år. 1992 kom Omar till USA som flykting och blev amerikansk medborgare vid 17 års ålder.

 Katastroferna som hon upplevde som barn var helt inhemska och hade inget att göra med "imperialismen."  Sedan dess har hon upplevt den enastående generositeten och öppenheten i de Väst-demokratierna, särskilt USA.
 I Omars klagande mot landet som räddade henne från ett afrikanskt flyktingläger och placerat henne i Congress, finns en hisnande nivå av skamlöshet och otacksamhet.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Omar bevisar bara att det är något fundamentalt fel på IRS och hela skattesystemet.

Anonym sa...

Very good post. I certainly appreciate this site. Continue the good work!

Polly Ester sa...

Trodde Omar var ett mansnamn?

Berit sa...

Polly, numera vet man aldrig vad folk är

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.