02 november 2019

Kalifornien, staten som satsar på vindkraft och stänger av strömmen när det blåser


Efter att återigen ha stängt av strömmen för hundratusentals personer den här veckan, avslöjade Kaliforniens  kraftbolag PG&E,  att de hade hittat en trasig kabel på den plats där branden i Sonoma startade.  Bolaget har varnat för fler “blackouts” denna helg och också under det kommande decenniet, medan de renoverar sitt åldrade el-nät.

Guvernör Gavin Newsom försöker slingra sig ur den politiska skulden. ”Det handlar om skoningslös kapitalism gentemot klimatförändringar. Det handlar om att företagens girighet möter klimatförändringar. Det handlar om decennier av misskötsel ”förklarade Mr. Newsom.
Men Democrats har i åratal behandlat PG&E som sitt eget  politiska dotterbolag. Bränderna och “blackouts”  är det direkta resultatet av deras vanstyre.


State Public Utilities Commission har ansvarar för att se till att lagar och förordningar om statlig säkerhet efterföljs och bryter man mot dem kan det medföra påföljder på upp till 50 000 dollar per dag.
 Ändå har PG&E inte fått några böter relaterade till sin hantering under de senaste åren. Kommissionen har i stället fokuserat på att verkställa lagstiftad klimatagenda.

Statlig lag föreskriver att elbolagen ska få 33% av sin ström från förnyelsebara energikällor som vind och solenergi år 2020 och 60% år 2030.  De måste också spendera hundratals miljoner dollar varje år för att sänka kostnaden för “grön energi” för låginkomsthushåll. PG&E har prioriterat politisk lydnad över säkerhet.

Förra året investerade bolaget mer än 150 miljoner dollar i batterier och ”hållbar” teknik, som betalades med en särskild avgift för skattebetalarna. PG&E spenderade också 130 miljoner dollar under tre år för att installera 7500 laddningsstationer för elbilar och ge förare en $ 800 ”ren bränsle” -rabatt.
Allt detta har varit en del av en democrat-politisk strategi för att använda PG&E för att främja  klimatagendan utan att höja skatter.  Men kalifornierna har istället fått betala genom högre elpriser - PG &E-taxor  är dubbelt så höga som i Oregon och Washington.  - Elbolagen har varit tvungna att omdirigera kapital i stället för att förstärka nätet och kapa träd.

Och att vara präktig kosta pengar. Enbart de två första avstängningarna uppskattas kosta 3 miljarder dollar, eftersom företag och affärer har varit tvungna att stänga. 
Eleverna har missat skolan. “Dygdemönstren “ har varit tvungna att parkera eller bogsera sina elektriska fordon som stannat. 
Människor snubblar omkring i mörka hem;  få vågar öppna sina kylskåp av rädsla för att förstöra matvarorna. Äta middagar med levande ljus har varit nödvändigt och inte romantiskt och bara för de som har gasugnar. (vilka har förbjudits i flera städer)

Kalifornien har länge betraktat sig som förebilden för utveckling (progress), men nu väljer de Medeltidens mörker.
Och vad vi sett hittills är troligen bara ett smakprov

Här är en video om vad som händer.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det måste vara det enklaste sättet att tömma Kalifornien på TESLOR, stänga av strömmen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.